- hirdetés -

A hal sem maradhat ki a karácsonyi menüből. A második recept bizonyára sokak kedvence lesz.

Harcsapaprikás tejfölös-kapros-tepertős túrós csuszával

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg harcsafilé
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg házi csuszatészta
  • 30 dkg túró
  • 20 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
  • só, bors
Fotó: Fuszek Gábor

Elkészítési mód:

A filézett harcsát, a szalonnát, a tv paprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra, a kaprot finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tv paprikát, a kaprot és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott halat, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk.

Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük. A túrót a 2 dl tejföllel és a tésztával összekeverjük. 150 °C –os előmelegített sütőben

aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a harcsapaprikás mellé. A tetejét megszórjuk a sült szalonnával.

Fotó: Fuszek G‡ábor

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.