A hal sem maradhat ki a karácsonyi menüből. A második recept bizonyára sokak kedvence lesz.
Harcsapaprikás tejfölös-kapros-tepertős túrós csuszával
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg harcsafilé
- 5 dkg zsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 csokor kapor
- 2 ek. liszt
- 3 dl tejföl
- 20 dkg házi csuszatészta
- 30 dkg túró
- 20 dkg füstölt kenyérszalonna
- 2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
- só, bors
Elkészítési mód:
A filézett harcsát, a szalonnát, a tv paprikát, a tisztított hagymát, a leforrázott, meghámozott paradicsomot kockákra, a kaprot finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tv paprikát, a kaprot és a paradicsomot. Meghintjük őrölt pirospaprikával, jól megkavarjuk, 1 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, míg egy krémes bársonyos pörköltszaftot nem kapunk. Belerakjuk a kockázott halat, majd kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Meghintjük liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk 1 dl tejfölt és felforraljuk.
Menet közben sós vízben a tésztát megfőzzük, lecsurgatjuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük. A túrót a 2 dl tejföllel és a tésztával összekeverjük. 150 °C –os előmelegített sütőben
aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a harcsapaprikás mellé. A tetejét megszórjuk a sült szalonnával.