- hirdetés -

Mintegy 170 gyermek karácsonyát teszi szebbé az orosházi Hit Gyülekezete, összefogásban a helyi önkormányzattal. A diákélelmezés állította össze a csomagokat, amelyeket december 20-án osztanak ki a rászorulóknak.

Gyümölcsök, szaloncukor és helyben készített bejgli is került abba a csomagba, amelyet a rászorulók kapnak a karácsonyi időszakban a helyi Hit Gyülekezete csoportjának jóvoltából. Az Orosházi Gyermek- és Diákélelmezés dolgozói, az Eötvös-téri konyhában készítették elő az adományokat.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Nagy megtiszteltetés az intézmény számára ez a felkérés. Az önkormányzat az ünnepi időszakban is biztosítja a gyermekétkeztetést, a felajánlásnak köszönhetően, ezt kiegészítve klasszikus karácsonyi ételekkel töltjük meg a csomagot, amely mintegy 170 gyermekhez jut majd el – sorolta Vincze Tibor a diákélelmezés vezetője.

Örömet szeretnénk okozni a rászorulóknak – ezt már Csepregi János, a mintegy 140 tagot számláló orosházi Hit Gyülekezetének lelkésze nyilatkozta az OrosCafénak. – Saját magunktól, jó kedvvel adunk és biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan szeretettel, tisztelettel fogják átvenni és elfogyasztani – fogalmazott a lelkész, hozzátéve tagságuk azonnal támogatta az ötletet, majd az orosházi városvezetők személyében is partnerre találtak.

Bojtor István, Csepregi János és Vincze Tibor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ezt erősítette meg Bojtor István is, az alpolgármester szerint hagyományteremtő célzattal megvalósuló kezdeményezésről van szó. Igyekeznek a későbbiekben minél több gazdasági szereplőt bevonni.

– Az önkormányzat teret ad minden jótékony kezdeményezésnek és lehetőségeihez mérten támogatja is azokat. Köszönjük a gyülekezet felajánlását. A tervünk az, hogy ezentúl minden évben közösen dolgozva segítünk ilyen formában is a rászorulóknak. A karácsonyi időszakon túl húsvétkor is – hangsúlyozta Bojtor István, aki elmondta, a testület döntése értelmében az elmúlt évhez hasonlóan a téli szünidőben idén is öt munkanapra és két pihenőnapra biztosítja a város az étkeztetést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.