- hirdetés -

Jelentős hátrányból fordítottak az orosházi női kézilabdázók a Szeged elleni Liga Kupa-mérkőzésen. A találkozón sok lehetőséget kaptak fiatal orosházi tehetségek is, akik éltek a bizalommal.

OXXO Energy Orosházi NKC – PC Trade Szeged KKSE 33-29 (12-16)
Női kézilabda Liga Kupa-mérkőzés, Orosháza, 200 néző.
Vezette: Dulák Ádám, Pisák Bence Károly.

Orosháza:
Gedó – Antal 3, Román, 6, Dancsó 2, Kamuti 4, Kenyeres 3, Bíró. Cserék: Györgyi (kapus), Mikula 3, Tóth S. 4 (3), Farkas 2, Gindeli, Gabnai 2, Horváth B. 3, Papp E., Révész 1. Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged:
Dobó – Szabó F. 1, Speth 4, Zsikó 2, Lantos 2, Frányó 1, Miklós 7. Cserék: Gyovai, Fehér (kapusok), Bató 4, Szabó L. 4, Szécsi 2, Zsemberi 1, Tóth Sa. 1. Vezetőedző: Zsadányi Sándor.
Kiállítások: 2- illetve 2 perc. Hétméteresek: 3/3 illetve 4/2.

Az őszi bajnoki idény végeztével a hátralévő Liga Kupa-mérkőzések remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a fiatalok és a bajnokságban kevesebbet játszók lehetőséghez jussanak. Ebben a felfogásban küldte fel a pályára a Szeged és az Orosháza is csapatait a csütörtök esti találkozón.

A decemberi, idény végi hangulat rányomta a bélyegét, főleg az orosháziak játékára. Nehezen lendült bele az ONKC sok hibával kézilabdáztak, rossz százalékkal értékesítették helyzeteiket. Negyed óra után 9-2-re vezetett a Tisza-parti alakulat. Vágó Attila időkérése után kissé megrázta magát a csapat, elkezdte a felzárkózást a szünetben négygólosra csökkentették a hazaiak a hátrányukat (12-16).

A második félidőben teljesen más arcát mutatta az OXXO Energy Orosházi NKC. Pár perc alatt utolérte a vendégeket, a 35. percben már 17-17 állt az eredményjelzőn. Kis idő elteltével Antal Jenifer góljával vezetett először az Orosháza 22-21-nél.

Vágó Attila bátran nyúlt a fiatalokhoz, akik sok játéklehetőséget kaptak, Gabnai Alexandra és Horváth Bíborka is góllal hálálta meg a bizalmat. Velük együtt is tartották az előnyt, az 52. percben már 29-25-nél megnyugtatóbb előnyt birtokoltak.

A végéig a kialakult különbség nem is változott, a második félidőt nyolc góllal nyerte az ONKC, 33-29-cel zárult az összecsapás.

Fotó: Rosta Tibor

– Így nem lehet elkezdeni egy mérkőzést, aminek köszönhetően jelentős hátrányt szedtünk össze. A szünetben komoly fejmosást kaptak a lányok. Több alázatot és odaadást, illetve azt kértem tőlük, függetlenítsék el magukat attól, hogy év vége van. Ez sikerült és gyakorlatilag a 40. perctől kezdve végig vezettünk és csapatként működve megnyertük a találkozót – fogalmazott Vágó Attila, aki elismerően szólt a lehetőséghez jutó ifjúsági és serdülő korú játékosok teljesítményéről is.

Továbbra is veretlenül vezeti az orosházi csapat a Liga Kupa F-csoportját. A december 17-i szegedi mérkőzésen egy esetleges pontszerzéssel be is biztosíthatja az első helyét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.