- hirdetés -

Hagyomány az Orosházi Lovas Egyesület életében, hogy év végén egy bál keretében értékelik az éves munkát és jutalmazzák meg a legjobbakat. Szombat este mintegy kétszázötvenen mulattak együtt.

Az Alföld Gyöngye étteremben gyülekezett szombat este az orosházi lovas sportélet színe java és szinte minden résztvevője.

Az egyesület elnöksége köszöntötte elsőként a jelenlevőket, majd a fenntartó önkormányzat képviseletében Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója gratulált az egyesület vezetésének és tagságának a sikeres nagy rendezvények megszervezéséhez és lebonyolításához.

Krebs András méltatta a lovas egyesület munkáját (Fotó: Gál László)

A hivatalos részben szót kért a Kincsem Nemzeti Lóverseny Kft. marketing igazgatója, Krebs András is. Az igazgató elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az Orosházán végzett munkát és példaértékű az, ahogyan a viszonylag nehéz körülmények ellenére mind a tenyésztés, mind a versenyzés tekintetében sok szép eredményt értek el és sok lovat adnak a fővárosi versenyekre.

– Rendkívül pozitív, ahogyan a város vezetése és személy szerint Dávid Zoltán polgármester szívén viseli a lovas élet és a Bogárzói pálya sorsát. Ez utóbbi tekintetben legutóbb épp a Kincsem Park Orosházi napján folytatott reménykeltő tárgyalásokat Dallos Gyula miniszteri biztossal. Őszintén remélem, hogy sikerül a megoldást megtalálniuk és megújulhat a pálya – emelte ki Krebs András.

Mórocz Mercédesz idén indult utoljára a Kishuszár Vágtán (Fotó: Gál László)

A hagyományoknak megfelelően idén is díjazták az egyesület legeredményesebb versenyzőit, és természetesen megköszönték a munkát a versenyek szervezésében önzetlenül segítőknek. A C kategóriás kettesfogathajtó országos bajnokságon nyújtott teljesítményért kapott elismerést Németh Béla, a póni fogathajtó országos bajnokságon elért eredményéért pedig Sztojka Mihály. Díjazta az egyesület a Nemzeti Vágta Kishuszár vágtájának országos döntőjébe jutott ifjú lovasait. Hajdu Fanni, Makoviczki Martin és az idén utoljára szereplő egykori vágta győztes, Mórocz Mercédesz kapott elismerést.

A finom vacsora után a népszerű énekes-műsorvezető, Dankó Szilvi fellépése színesítette az est programját. Ezután jöhetett az önfeledt mulatás, tánc, melyet csak a tombola sorsolás szakított meg kis időre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.