- hirdetés -

A Székács József Evangélikus Iskola zeneiskolában tanuló diákjai játszották a főszerepet az intézmény december 5-i rendezvényén. A már hagyományosnak számító koncerten a tapasztaltabb növendékek mellett többen is először álltak színpadra.

Egy régi hagyományt elevenítettek fel ismét a Székács József Evangélikus Iskola dísztermében december 5-én. Az intézmény zeneiskolában tanuló diákjai mutatták meg tudásukat egy adventi hangverseny keretében, a karácsonyra való készülődés jegyében. A klasszikus darabok és népdalok mellett így az alkalomhoz illő melódiák is felcsendültek a 21 főszereplő előadásában.

– Nagy múltra tekint már vissza az evangélikus iskolában ez a rendezvény. A zeneiskolás tanárok készítették fel erre az alkalomra diákjainkat, akik közt vannak, akik már tapasztaltabbnak számítanak, hiszen hosszú évek óta zenélnek, de olyanok is, akik nemrég kezdtek el komolyabban foglalkozni vele – mesélte Szőke-Kilián Szilvia, az Evangélikus iskola igazgatóhelyettese.

Összesen 21 növendék mutatta be produkcióit (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, az iskolában a többi intézményhez hasonlóan ezúttal is tevékenyen készültek a karácsonyi időszakra. Már túl vannak az első kézműves foglalkozásokon, az alsó tagozatosok karácsonyi díszeket alkottak, valamint az adventi koszorúkat is közösen készítették el az osztályok. A nyolcadikos diákok is szerveztek a kisebbeknek foglalkozást, de nagy sikere volt az óvodások teadélutánjának és az ajándékozásoknak is.

Szőke-Kilián Szilvia köszöntőjét követően Kardosné Bánhidi Éva, a művészeti iskola igazgatója szólt a rendezvény közönségéhez és a fellépőkhöz.
– Kérlek fogadjátok a fellépőket akkora szeretettel, mint amilyen szeretettel és szorgalommal ők is készültek a mai napra – tette hozzá.

A hagyományos dalok mellett adventi és karácsonyi művek is felcsendültek (Fotó: Rosta Tibor)

Ezután a művészeti iskola igazgatóhelyettese, Benedekné Gyarmati Klára konferálta fel a többek közt hegedűn, csellón vagy gitáron játszó növendékeket, akiket minden esetben tapsvihar és elismerés fogadott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.