- hirdetés -

Nem feltétlenül az Orosházi FKSE-Linamar volt az esélyese a hétvégi találkozónak, de komoly csatára késztette a felsőházba igyekvő Csurgói KK csapatát. Végül kétgólos 22-20-as vereséget szenvedtek.

Csurgói KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-20 (13-10)
K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés
Csurgó, 700 néző. V.: Rontó, Szanyi
Csurgó: Zaponsek – Vasic 7 (2), Astrashapkin 5, Oslak 2, Cehte 3, A. Kovacevic 1, Hadziomerovic 3. Cs.: Pallag (kapus), Leimeter 1, Szeitl E., Vasvári, Borsos. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Orosháza: Herjeczki – Pásztor Á., Orjonikidze 1, Buinenko 2, Döme 2, Kancel 2, Németh L. 6 (3). Cs.: Busa (kapus), Slavuljica 4, Mrsulja 1, Kiss A. 2, Bella, Zubai. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

A mérkőzés első találata az orosháziak ukrán játékosának Buinenkonak a nevéhez fűződött, igaz erre hamar jött is a válasz csurgói részről. Ezt követően egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, volt olyan periódus, ahol percekig egyik háló sem rezdült meg. A Somogy megyei kisváros csapata már ekkor sokat köszönhetett kapusának, a szlovén Rok Zaponseknek, aki többször is hárította az orosházi kísérleteket.

A viharsarki alakulatból a 18. percben már négy gólnál járó Savo Slavuljica és a csapatkapitány, Németh László volt többször is eredményes. A félidőre 13-10-es csurgói vezetéssel vonulhattak a felek. A második félidő első felében nem sok változás történt, az Orosháza próbált feljebb kapaszkodni, de a Csurgónak sikerült tartania 3-4 gólos előnyét.

A mérkőzésen kevés gól született, még az 50. percben is csak 19-15 volt az állás. Hét perccel később továbbra is 4 góllal vezetett a hazai csapat. Az orosháziak erejéből ezt követően szépítésre futotta, 2 gólra sikerült kozmetikázniuk a különbséget, az orosháziak védkezőspecialistája, Kancel Ottó alakította ki góljával a 22-20-as végeredményt.

Ratko Djurkovic vezetőedző szerint a játékosok akaratával, elszántságával ezúttal sem volt probléma, de a sok kihagyott helyzet ilyen szinten nem fér bele.
– A csapat nagyon jól küzdött. A védekezésben nagyon harcosan játszottunk. Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, mert közel álltunk a pontszerzéshez, de a hazaiak kapusa, Rok Zaponsek nagyon magabiztosan védett – értékelt Ratko Djurkovic.

Az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázói legközelebb ismét idegenben lépnek pályára, következő mérkőzésüket december 6-án, Balatonfüreden játsszák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.