- hirdetés -

Magabiztosan győzött az NB I/B soros fordulójában az OXXO Energy Orosházi NKC. A sereghajtó Tempo KSE ellen 13 gólos sikert arattak a női kézilabdázók.

Tempo KSE – OXXO Energy Orosházi NKC 22-35 (14-20)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 50 néző.
Vezette: Marton Zsófia, Szabó Eszter.
Orosháza:

Gedó – Antal 6, Tóth S. 2, Dancsó 2, Gindeli 2, Farkas 6, Bíró 8. Cserék: Cseh, Csizmadia 1 (kapusok), Mikula 2, Nemes 1, Kamuti 4, Kenyeres 1, Román. Vezetőedző: Vágó Attila.
A Tempo legjobb góllövői: Bártfay 6, Laki 5, Csepregi 4.
Kiállítások: 8 perc (Varga Panni piros lap), illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 1/0.

A kötelező győzelmek a legnehezebbek – Vágó Attila az orosházi tréner így foglalta össze gondolatait még a találkozó előtt a klub honlapján. Az összecsapás elején a szakember állítása be is igazolódott, szívósan küzdött a hazai csapat. Az ONKC védelme az első húsz percben nem igazán állt össze és támadásban sem voltak koncentráltak a vendégek.

A 25. percben egy góllal, 14-13-ra vezettek Farkas Katáék, ekkor feljavult a védelmük, amiből könnyű gólokat szerezve már a szünetre hatra növelték az előnyüket.

A folytatásban a vendéglátó Tempo kezdte jobban a második játékrészt, egy három nullás rohammal zárkóztak. Ennek ellenére az orosházi védelem továbbra is jól zárt, amit egyre kevésbé tudott áttörni a fővárosi alakulat (46. perc 20-24).

Tíz perccel a vége előtt héttel, majd négy perccel a lefújást megelőzően már tíz gól is volt a két együttes között. Kapus nélkül is támadott már az ellenfél, amelyet jól használt ki az ONKC. Több üreskapus gólt szereztek, többek között az orosházi hálóőr, Csizmadia Fanni (kiemelt képünkön 12-es mezben) is. Végül 35-22-es magabiztos győzelmet könyvelhetett el az OXXO Energy Orosházi NKC.

– Nehezen lendültünk játékba, védekezésünket kényszerből meg kellett változtatnunk Gindeli Panna korai kiállításai miatt. Az első 20-25 percben kaptunk 13 gólt, a maradék időben pedig csak kilencet. Ez határozta meg a mérkőzés kimenetelét. Örülök, hogy mindenki játszott és hozzá tudott tenni ehhez a fontos sikerhez – értékelt a találkozó után Vágó Attila.

Az utolsó forduló következik december 8-án, 17 órakor a VS Dunakeszi csapatát fogadják az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.