- hirdetés -

A humor és az önfeledt szórakozás játszotta a főszerepet a Petőfi Művelődési Központ november 29-i rendezvényén, ahol a Showder Klub előadói, Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda szórakoztatták az érdeklődőket.

Elsőként Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, azaz a Szomszédnéni Produkciós Iroda állt színpadra és adott elő különböző, vicces szituációkat. Elmesélték, a fellépők sorrendje ezúttal pénzfeldobással dőlt el. A két erdélyi fiatalember 2001-ben alapította a formációt, amit kezdetben hárman alkottak.
– Időközben azonban a társunk megkomolyodott, de mi folytattuk a fellépéseket, ekkor még több erdélyi sajátossággal, hiszen én csíkszeredai vagyok, míg Szabolcs Zilahon született. 6-7 éve élünk Magyarországon, azóta már többnyire itteni témákat, aktualitásokat dolgozunk fel – mesélte Tóth Szabolcs.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda kezdte a péntek esti fellépések sorozatát (Fotó: Dumaszínház)

Mivel mindig együtt lépnek fel, adódik a kérdés: Könnyebb vagy nehezebb ebben a formában előadni, mint egyénileg?
– Ezt nehéz eldönteni. Alkalmazkodnunk kell a másikhoz, de megvannak az előnyei, hiszen együtt utazunk mindenhova, meg tudjuk előre beszélni a dolgokat, ha az egyikünk lefagyna a színpadon, a másikunk kisegíti. Bár az is igaz, hogy a gázsin is osztozkodni kell a végén – tette hozzá nevetve Tóth Szabolcs.

A Csakazértis nevet viselő esten ezt követően Felméri Péter áll színpadra, aki szintén Erdélyben, Kolozsváron született. Korábban már lépett fel Orosházán, igaz akkor céges rendezvényen. Mint mondta, a stand up nem egy improvizatív műfaj, fellépéseik témáit többnyire előre találják ki, ami ezúttal sem volt másként.
– Leülünk, dolgozunk rajta, megírjuk. Nem is olyan rövid folyamat, amíg az ötletből egy jó poén alakul ki – mesélte.

Felméri Péter szórakoztatta a közönséget (Fotó: Dumaszínház)

A humoristák előadásán ezúttal is jól szórakozott a mintegy 300 fős közönség. A szeptember és december közti hónapokat az év legpörgősebb időszakaként jellemezték, ahol jóformán minden napjuk be van táblázva. Számukra a január jelenti a pihenőidőszakot, sokszor ilyenkor tartják a Dumaszínház éves karácsonyi összejövetelét is.
– Így legalább két karácsony van egy évben, a következőig nem 365-öt, hanem mondjuk csak 28-at kell aludni – mondták.

Kiemelt kép forrása: Dumaszínház

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.