- hirdetés -

A Czina iskola szeretetteljes légkörrel és csendes, zöld övezettel várja a leendő elsősöket. Suliváró programjaikon ezt is bizonyítják az érdeklődőknek.

A város iskolái minden évben lehetőséget biztosítanak a nagycsoportoknak és szüleiknek arra, hogy megismerjék intézményüket és annak pedagógusait. A sulivárók célja, hogy segítsen a tavasszal esedékes iskolaválasztásban.

– Az iskolába hívogató programok keretében idén ez már a második foglalkozás. Az első egy robotos, programozós játék volt, ez alkalommal, november 29-én pedig az informatika terembe invitáltuk az óvodásokat. Olyan, életkoruknak megfelelő játékprogrammal készültünk, ami a gyerekek készségeit fejleszti – mondta el Juhász Józsefné igazgató.

Fotó: Rosta Tibor

A program célja, hogy megkönnyítsék az óvoda és az iskola közötti átmenetet. Hosszú évek tapasztalata bizonyítja, hogy ha a gyermekek több alkalommal ellátogatnak leendő iskolájukba, akkor minden gond nélkül, szinte szeptember első napjától beilleszkednek, hiszen ismerik már a helyszínt, az egész környezetet, a nagyobb gyerekeket és a tanár néniket, illetve tanár bácsikat is.

Örökös Ökoiskola, Madárbarát-iskola

Minden intézménynek megvan a maga sajátossága, egyedisége, amivel büszkélkedhet.

– A Czina iskola a város szélén, zöld övezetben helyezkedik el. A mi gyerekeinket nem zavarja autózúgás, ellenben madárcsicsergés annál gyakrabban fordul elő. Büszkék vagyunk arra, hogy a mindennapi nevelésben a környezetvédelem is szerepel. Idén megnyertük az Örökös Ökoiskola címet és emellett Madárbarát-iskola is vagyunk. Minden osztály ablakában madáretetőt helyeztünk el – mesélte Juhász Józsefné.

Fotó: Rosta Tibor

A viszonylag kis létszámú osztályok lehetőséget adnak a családias hangulat kialakítására. Az igazgatónő elmondta, közeli kapcsolatban állnak a szülőkkel, és nagyon közvetlen viszonyban a gyerekekkel.

A hangsúly az alapvető kompetenciákon van

– A mi tanítványaink szociokulturális hátterét ismerve az alapkészségekre fektetünk hangsúlyt, így a magyar és a matematika tantárgyra raktunk plusz óraszámokat. Emellett elsőtől kezdve oktatjuk az informatikát és az angol nyelvet is. Igyekszünk tevékenykedtető, cselekedtető módon tanítani a gyerekeket – mondta el az igazgató.

Jövőre egy elsős osztály indítását tervezik 22-23 fővel. Mivel szép számban járnak kiemelt figyelmet igénylő gyermekek is az iskolába, így ezt tartják ideálisnak. Juhász Józsefné elmondta, ez nem okoz számukra problémát, hiszen a mai, korszerű pedagógiai módszerekkel élve alkalmazzák a differenciált oktatást, emellett tanóráikat IKT eszközökkel és tanulói tabletekkel is színesítik.

Az alsó tagozatban nagy felmenő rendszer működik, azaz elsőtől negyedik osztályig ugyanaz a pedagógus foglalkozik a gyerekekkel. A leendő elsős tantó néni Pallag-Héjja Réka lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.