- hirdetés -

Az elmúlt hét végén két országban is képviselték városunkat és az egyesületet az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) sportolói.

A romániai Nagyszeben (Sibiu) hagyományos nemzetközi tornáján az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is részt vettek az fiatal orosházi karatékák. Mint Zsiga Zsolt, a klub elnöke elmondta, a romániai torna évről évre színvonalasabb megrendezést és versenyeket hoz, ahol dicsőség győzni.

Az orosházi klub kilenc versenyzővel szerepelt a megmérettetésen, mely a tapasztalatszerzés szempontjából igen fontos, másrészt ki-ki lemérheti, hogy a nemzetközi szinthez képest hol tart a fejlődésben. Küzdelemben és katában (formagyakorlat) is tatamira léptek az orosháziak és valóságos éremeső kísérte versenyzésüket. Három ezüst és hat bronzéremmel térhettek haza. Küzdelemben szereztek három ezüstöt – Orbán Félix, Gera Botond és Gera Benedek – és két bronzot, Benedek Zalán és Alzubi Yahya révén. Formagyakorlatban négy orosházi bronz született. Alzubi Yahya, Fábián Lara, Alzubi Al Hassan és Fábián Tamás. Ez utóbbi érmekkel kapcsolatban nem mosolygósan nyilatkozott a fiatalok mestere:

A Sibiuba utazott orosházi különítmény (Fotó: OKKSZK)

– Sajnos a formagyakorlatok megítélésénél a bíráskodás rendkívül szubjektív és részrehajló volt a hazai versenyzők javára. Érzésünk, és több szakember véleménye szerint a négy bronzból kettőnek aranynak kellett volna lennie. Mindent egybevetve eredményes és jó túra volt ez, jó visszaigazolása a sok elvégzett munkának – mondta el Zsiga Zsolt.

A hétvége másik orosházi vonatkozású eseménye Hollandiában zajlott. Az ott rendezett kyokushin gálára, a klub junior versenyzőjét, a 18. szülinapját nem rég ünneplő Liszkai Szilárdot hívták meg a szervezők. A felnőtt mezőnyben ez volt az első komoly csatája az orosházi versenyzőnek. Jól küzdött és néhány évvel idősebb holland ellenfelével a gála egyik legszínvonalasabb mérkőzését vívták.

Szilárd a három menetes meccsen minimális különbséggel, pontozással maradt alul. A fiatal tehetség teljesítményét Németh Pál szövetségi vezető pozitívan értékelte: – Szilárd nagyon jó úton van. Ha ilyen lelkesen és szorgalmasan folytatja, nagy versenyző lesz belőle.

Az OKKSZK versenyzői számára mozgalmas időszak következik. Egy nagyobb létszámú csapat vesz részt a hét végi Mikulás- kupán, rá egy hétre pedig következik a kazahsztáni világbajnokság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.