- hirdetés -

Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (RNÖ) 2019. november 21-én tartotta nyilvános testületi ülését.

Az ülésen beszámoltak az elmúlt időszak munkájáról. Az RNÖ képviselő-testületének tagjai, családjaik, orosházi családok részt vettek a Csatkai zarándoklaton 2019. szeptember 7-én. A Csatkai Búcsú a Kárpát-medencei cigányság legfontosabb egyházi ünnepe.

Ismertették, a nemzetiségi önkormányzat szeptember 14-én Roma délután identitás- és hagyományőrző rendezvényt tartott Szentetornyán, valamint október 27-31. között vendégül látták a Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzat kilencfős delegációját. A találkozón döntéseket hoztak további közös feladatokról, fontos kérdésekről és a hagyományok ápolásáról, majd a vendégek egész napos fürdőzésen vettek részt Gyopárosfürdőn, majd november 16-án az orosházi képviselők utaztak Zombára.

Az ülésen elhangzott, hogy a nemzetiségi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a települési önkormányzattal, továbbá módosították a 2019. évi költségvetést.

Szó volt a belső ellenőrzés 2020. évi ellenőrzési terve és 2020-2023. évi stratégiai ellenőrzési tervéről, valamint a Mikulás-napi ünnepségről is, melyet december 6-án tartanak Szentetornyán, ahol csomagokat is osztanak majd. Ismét megrendezik a Nemzetiségek Napját december 18-án, ahol Orosházi Roma Nemzetiségek Közösségéért díszoklevelet adnak át. A kitüntetett személyéről zárt ülés keretében döntött a képviselő-testület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.