- hirdetés -

Virág Gergely coach, tréner volt a Petőfi Művelődési Központ TereFere sorozatának vendége november 19-én. Az érdeklődők motivációs tippekkel és a mindennapjaikkal kapcsolatos tanácsokkal gazdagodhattak.

Mintegy száznegyvenen foglalták el helyüket kedd este a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében, hogy meghallgassák Virág Gergely coach, tréner előadását. Az előadó a TereFere elnevezésű programsorozat keretében motivációs tippekkel és tanácsokkal szolgált a mindennapokra.

Virág Gergely elmondta, akkor választotta az előadói életet, mikor rájött: szeret tanítani.
– Nem megmondó módon, hanem leginkább úgy, mint egy segítő társ. Mivel a kommunikáció területével kezdtem foglalkozni, ezért számomra egyértelmű volt, hogy a kommunikáción keresztül kezdem el oktatni az önismeretet. Először személyes megbeszéléseim voltak, mára előadásokat és tréningeket is tartotok – fogalmazott a tréner.

Fotó: Pirer Kata

Kiemelte, nagyon fontos az önismerettel foglalkoznunk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor kiszolgáltatottak leszünk.
– Kiszolgáltatottak a minket érő eseményeknek annak, hogy mi történik velünk, ki van a környezetünkben. Ebből a körforgásból, – ami, nem biztos, hogy mindenkinek egy jó körforgás – jelentheti a kiutat az, hogy ha elkezd önmagával foglalkozni – mondta, majd hozzátette, ekkor rá fogunk jönni, hogy mennyi olyan lehetőség van körülöttünk, amit korábban még nem vettünk észre vagy nem mertünk meglépni. Azonban, ha megerősítjük önmagunkat, akkor el merünk indulni ezeken az alternatív utakon.

Mint mondta, munkája során az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy felépítse magában azt a képet, hogy szakértője annak a területnek, amelyet oktat.

– Az első tréningjeim egyikén, mikor kiálltam a közönség elé azon gondolkodtam: ki vagyok én, hogy erről beszéljek. Aztán rájöttem arra, hogy nem kell tökéletesnek lennem ahhoz, hogy valamilyen információt átadjak. Nagyon nehéz pont volt és egy nagy felismerés, mikor megtanultam, hogy igen is lehet hibázni – emlékezett vissza Virág Gergely.

A tréner úgy fogalmazott, az előadásokon a résztvevők elsajátíthatják azt, hogyan képviseljék magukat.
– Nagyon sok ember nem mer szembenézni sem önmagával, sem másokkal, valamint nem mer konfrontálódni és képviselni az érdekeit. Ezeken a képzéseken és előadásokon a legfontosabb az, hogy megtanulják, mindezt hogyan kell – hangsúlyozta.

– Mindenkinek azt üzenem, hogy figyeljenek önmagukra és ha valami nem tetszik, akkor változtassanak rajta – zárta az interjút Virág Gergely.

Fotó: Pirer Kata

Öt órakor kezdetét vette az előadás, közben forró teát és süteményt fogyaszthattak a résztvevők, majd az esemény végén kérdések feltevésére is lehetőség nyílt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.