- hirdetés -

Hétfő délelőtt a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában nyílt kiállítás az orosházi festőművész, Kohut Béla alkotásaiból. A tárlatot az iskola művész-tanára, Varga László nyitotta meg.

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó képzőművészeti kiállítás helyszíne a gimnázium zsibongója. Mint köszöntőjében Blahó János igazgató elmondta, az iskola szívesen ad teret és helyt az értéket közvetítő rendezvényeknek.

– Az iskola és az Öregdiák Baráti Kör ezzel ablakot nyit a világra, melyen a diákjaink láthatják, milyen értékek vannak ebben a városban. Ebben a térben Orosháza alkotói sorra be tudnak mutatkozni. Ezen felül egy jó iskola odafigyel, hogy a diákjai milyen körülmények közt, milyen miliőben élik mindennapjaikat. A mostani kiállítással Kohut Béla művészetét, annak egy szeletét hoztuk el nekik – mondta el az igazgató.

A megnyitón a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai adtak rövid, de nívós mini koncertet, majd Blahó János igazgató köszöntötte a szépszámú jelenlevőt.

Varga László méltatta a művész munkásságát és nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Rosta Tibor)

A direktor köszöntője után az iskola művész-tanára, Varga László méltatta a festő kortárs és pályatárs munkáját és adott egy kis segítséget, hogy az absztrakt műfajában jobban el tudjon igazodni a látogató. Mielőtt hivatalosan is megnyitotta volna a tárlatot, megköszönte, hogy Kohut Béla a képeken keresztül bepillantást enged gondolataiba, érzéseibe és egy kicsit a lelkébe.

A grafikák, olajfestmények, akril képek háromszor négyes csoportját a Táncsics gimnázium aulájában tekinthetik meg a képzőművészet iránt érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.