- hirdetés -

Kemény, végig kiélezett mérkőzést hozott a másodosztályú női kézilabdázók Szeged elleni mérkőzése. A félidőben eggyel, a végjáték előtt hárommal is vezettek a vendégek, mégis döntetlennel zárult az összecsapás.

PC Trade Szeged KKSE – OXXO Energy Orosházi NKC 23-23 (11-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Szeged, 150 néző.
Vezette: Hantos Dorina és Rózsahegyi Brigitta.
Orosháza:

Cseh – Antal 2, Román 6, Nemes 1, Gindeli 2, Kenyeres 5, Bíró 3. Cserék: Gedó (kapus), Mikula 1, Tóth S., Kamuti, Dancsó 2, Farkas 1. Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged legjobb góllövői: Bató 7, Speth 4, Zsikó 4.
Kiállítások: 6 perc (Vér V. piros lap), illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/2 illetve 1/1.

Kenyeres Barbara gólját Román Dorináé követte, ezúttal is jól kezdte a találkozót az OXXO Energy Orosházi NKC. A tizedik perc környékén Mikula Dórát és Nemes Nórát is kiállították a játékvezetők, ezt használta ki jól a Szeged, amely nem csak egyenlített, hanem a vezetést is megszerezte (14. perc 7-5).

Ekkor érkezett Vágó Attila időkérése, ami jó hatással volt az orosháziakra, hiszen pillanatokon belül kiegyenlítettek. Végig fej fej mellett haladtak a felek a 25. percben Román Dorina újabb góljával már ismét náluk volt az előny, amit egészen a szünetig megőriztek (30. perc 11-12).

A 66-os mezszámú Román Dorina hat gólig jutott (Fotó: Antal János)

A folytatásban pedig abszolút a vendégek akarata érvényesült. A második félidő harmadik percében már 12-15-öt mutatott az eredményjelző, de Speth, Vér és Bató góljaival ismét egalizáltak. A védelemre mind a két csapat nagy hangsúlyt fektetett, kemény ütközésekkel igyekeztek megnehezíteni az ellenfél dolgát. A 48. percben újra három góllal vezetett az ONKC, 18-21-nél fordultak az együttesek a végjátékra.

Kilenc perccel a lefújás előtt zárkózott a Szeged, ekkor kért ismét időt Vágó Attila. Ezúttal is jól sült el az egyperces pihenő, hiszen Kenyeres Barbara 20-22-re módosította az állást. Az utolsó percek azonban a Szegedről és az addig gyengébben teljesítő Tisza-parti kapusról, Dobó Mónikáról szóltak. A vége előtt mind a két csapat támadhatott a győzelemért, de végül 23-23-al zárult a találkozó.

Fotó: Antal János

– Abszolút azt kaptuk a pályán, amire készültünk. Két teljesen azonos csapat csatáját hozta a meccs. Óriási taktikai harc volt a végéig, mindkét együttes leginkább védekezésben volt kiemelkedő. Ha valaki korábban azt mondja, hogy egy pontot hozunk Szegedről, akkor aláírom. A mérkőzés képe alapján viszont már mást gondolok. Szinte végig vezettünk és mi irányítottunk, a végjáték előtt hárommal vezettünk. Sajnos az utolsó percekben elkapkodtuk a támadásainkat és még nekünk kellett küzdenünk a döntetlenért. Később biztos értékes lesz majd ez a pont, de most azt gondolom, hogy egyet veszítettünk – értékelt a lefújás után Vágó Attila.

A következő fordulót hazai pályán játssza az ONKC. November 24-én vasárnap 17 órakor a negyedik helyezett Hajdúnánás érkezik az Eötvös-csarnokba.

Kiemelt kép: Antal János

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.