- hirdetés -

A 14. fordulót rendezik meg a megyei I. és a megyei II/B osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi itthon, az ULE Békéscsabán lép pályára.

Megyei I. osztály

A 9 ponttal rendelkező OMTK-ULE a 18 pontos Bcs.1912 Előre II. csapatához látogat november 16-án. Az előző fordulóban az orosháziak közel három hónapos nyeretlenségi sorozat után nyertek, 3-2-re győzték le le a Szeghalom csapatát. Az Előre fiataljai 2-0-ra kaptak ki Szarvason.

Bcs. 1912 Előre II. – OMTK-ULE 1913 (Békéscsaba, november 16., 13 óra)

Brlázs Gábor, az Előre II. edzője: – Az elmúlt mérkőzéseken nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt szerettük volna. Bár Szarvason sem játszottunk rosszul, a sorsdöntő pillanatokban nem tudtunk gólt rúgni és a védelmünk sem volt annyira stabil. Mivel az NB II-es csapat nem játszik ezen a hétvégén, ezért egy-két játékos érkezhet a keretből. Igyekszünk élni is a lehetőséggel, nagy szükségünk van a három pontra, mert szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat az előttünk álló csapatokkal szemben.

Buza Barnabás, az Orosháza edzője: – Nagyon örülünk annak, hogy végre nyertünk és nem is érdemtelenül. Benne volt ez a csapatban, de még nem jött vissza az, amit a bajnokság során az utolsó pillanatokban veszítettünk el. Egy nagyon fiatal csapathoz látogatunk, amely egy rosszabb periódusát éli. Jó lenne három ponttal lezárni a bajnokságot, mert azzal mindenképpen jobb szájízzel zárhatnánk a szezont. Akadnak majd hiányzóink, hiszen Péli Tamásra munkahelyi elfoglaltsága miatt nem számíthatunk, és vannak sérültjeink, betegeink is, emiatt csak a mérkőzés napján tudom meg, hogy kire számíthatok.

A mérkőzés játékvezetője: Jakab József (Sechna Gábor, Korbely Péter Szabolcs)

Megyei II/B osztály

A listavezető OMTK-Rákóczi fogadja szombaton délután a sereghajtó Kardos KSK csapatát. A 31 ponttal rendelkező Rákóczi az elmúlt héten 5-2 arányban győzte le idegenben a Battonyát, míg a 6 pontos Kardos hazai környezetben szenvedett 3-2-es vereséget a Lőkösházától.

OMTK-Rákóczi – Kardos KSK (Rákóczitelep, november 16., 13 óra)

Kvasznovszky József, a Rákóczi edzője: – Sportolói és edzői pályafutásom alatt többször is előfordult, hogy a tabella alsó felében lévő együttes megtréfálta az elől állót. Ezt a szituációt szeretném szombaton elkerülni, ennek megfelelően készülünk. A felnőtt keretünk több tagja betegséggel és sérüléssel bajlódott a héten, de a nehézségeink ellenére mindenképpen győzni szeretnénk a Kardos ellen.

Kolozsvári János, az OMTK-Rákóczi védőjátékosa: – Egy szimpatikus ellenfél látogat hozzánk. A Battonya elleni hazai mérkőzésük megmutatta, hogy 0-3-ról képesek meglepetést okozni és fordítani. Úgy gondolom, ha folytatjuk azt, amit elkezdtünk és figyelmesen játszunk, akkor itthon tartjuk a három pontot.

A mérkőzés játékvezetője: László István Sándor (Kurta János, Takács Zsolt Attila)

(Kiemelt kép: Archív fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.