- hirdetés -

Újabb két gépjárművel járult hozzá a Meszlényi-Autó Kft. a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) karosszérialakatos-képzésének minőségbeli javításához, így jóvoltukból már négy autó segít a diákoknak megfelelően elsajátítani a szakmát.

Mint arról már hírt adtunk, először júniusban adományozott két személyautót a Meszlényi-Autó Kft. a BSZC-nek, novemberben pedig újabb kettő gépjárművel gyarapodott az oktató eszközök száma, ezeken gyakorolhatnak az intézmény karosszérialakatos tanoncai.

Mucsi Balázs átveszi a kulcsokat Meszlényi Györgytől (Fotó: Tóth Dániel)

A járműveket Mucsi Balázs a szakképzési centrum főigazgatója vette át Meszlényi Györgytől a cég ügyvezető igazgatójától, aki elmondta, örömmel segítenek az oktatás minőségének emelése érdekében. A kulcsok átadása után Kiss Mihály, a BSZC Trefort tagintézményének igazgatója elmondta, a következő tanévtől megváltozik a szakképzési rendszer, így az autószerelő, és az autóelektronikai szakmákat a gépjármű-mechatronikai technikus, és a gépjármű mechatronikus képzések váltják fel. Az igazgató hozzátette, az autószerelői szakma nagyon összetett, pontos tudást és precíz munkavégzést igényel.

Az átadott két gépjármű, akárcsak a nyár elején átadott másik kettő oktatási célra készültek, forgalomba nem helyezhetők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.