- hirdetés -

A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is meghirdette Társasházak Napja nevű konzultációsorozatát a katasztrófavédelem. A program országszerte, így Békés megyében is kedden vette kezdetét, az érdeklődők személyesen kaphattak széleskörű tájékoztatást a tűzoltóktól.

Két évvel ezelőtt vette kezdetét a katasztrófavédelem rendezvénysorozata, a Társasházak Napja, melynek célja, hogy a társasházak, lakóközösségek megfelelő tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

A program november 5-én vette kezdetét, a katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november 7-ig, 8 és 15 óra között várják az érdeklődőket az ország valamennyi kirendeltségén.

A legtöbb problémát a szabálytalan tárolás és a menekülési útvonalak leszűkítése jelenti. Ezen kívül sok gondot okoz a tárolóhelyiségek nem megfelelő használata. Gyakran fordul elő, hogy egy társasházban nem megfelelő mennyiségben tárolják az éghető folyadékokat, de nyílt láng használatából vagy dohányzás során is előfordulhat balesetveszély.

Sokan a rácsos lezárással kapcsolatban érdeklődtek. A kialakításához ugyanis katasztrófavédelmi engedély szükséges, ha nem csak az illető saját lakását érinti. A több lakást is érintő rácsos berendezés esetén is figyelni kell, tűzeseti főkapcsoló és tűzvédelmi berendezés nem lehet mögötte.

Fontos tudnivaló, hogy a háromszintesnél magasabb vagy a tíznél több lakásos épületek esetében írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatban a tűzmegelőzési szabályokat. Az épület megközelíthetőségét is biztosítani kell, a zavartalan tűzoltói beavatkozás érdekében szabadon kell tartani a felvonulási területet.

Békés megyében három kirendeltségen várják az érdeklődőket a hatósági osztály munkatársai. Békéscsabán a Kazinczy út 9, Szeghalmon a Széchenyi u. 2-8, míg Orosházán a Táncsics Mihály u. 20. szám alatt tehetik fel kérdéseiket a katasztrófavédelem munkatársainak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.