- hirdetés -

Vígjátékkal folytatódott november 4-én a Petőfi Művelődési Központban az Orosházi Színházi Esték őszi évada. A Hogyan értsük félre a nőket? című darabban Csányi Sándor szórakoztatta a színházkedvelőket.

Gyermekkora óta színésznek készült, érettségi után a kaposvári Csiky Gergely Színházban tanulta a színészmesterséget. Csányi Sándor 1997-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd elvégzését követően sem tétlenkedett sokáig, a színházat kedvelők és a filmekért rajongók is hamar megismerték a nevét.

Filmek terén az országos ismertséget Antall Nimród Kontroll című filmjének a főszerepe hozta meg neki. A budapesti metróban forgatott alkotás egy fiktív világ metróellenőreinek történetét meséli el, itt a főszereplő, Bulcsú nevű karaktert alakította. Ezt követően olyan alkotásokban szerepelt még, mint a Poligamy, a Kaméleon, a Csak szex és más semmi vagy az 1956. október 23-i eseményeket feldolgozó Szabadság szerelem, ahol vízilabdázót játszott el.

A filmek mellett színészként is aktív, ezúttal több karaktert is eljátszott (Fotó: Rosta Tibor)

Nemrég az Örök tél című filmdrámában csillogtatta meg tudását, melyben a málenkij robotra hurcolt emberek megpróbáltatásait állították a középpontba. A filmek mellett a színházban is rengeteg előadásban szerepel. November 4-én, a Petőfi Művelődési Központba a Hogyan értsük félre a nőket? című darabbal érkezett.

Mi a teendő, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá, hogy nem csak a gyerekkel nem tud bánni, de a nővel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra a kérdésre, hogy fogytam-e? – ezekre a kérdésekre ugyan nem adott választ az előadás, inkább további kérdéseket vetett fel az együttélés nehézségeiről és szépségeiről.

Gyermekkora óta színésznek készült Csányi Sándor (Fotó: Rosta Tibor)

Egyszemélyes vígjátékában Csányi Sándor összesen nyolc különböző karakter bőrébe bújva próbálta keresni a választ a darab címében elhangzott kérdésre. Az előadás a közönség tetszését is elnyerte, minden néző tapssal és elismeréssel jutalmazta a Jászai Mari-díjas művészt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.