- hirdetés -

Hét felejthetetlen szezont követően igazolt át Szegedről Tatabányára Balogh Zsolt, aki legutóbbi bajnoki mérkőzésén 11 góllal járult hozzá a Mezőkövesd elleni győzelemhez. Az orosházi születésű kézilabdázó beilleszkedése zökkenőmentes volt, céljuk a bajnoki bronzérem és a sikeres EHF-Kupa szereplés.

EHF-Kupa, bajnoki aranyérem, a legutóbbi szezon végén pedig Magyar Kupa – Sikerekben gazdag hét évet zárt a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatánál az orosházi kézilabdázó. 2012-ben Gyöngyösről igazolt a Tisza partjára és fontos gólokkal hálálta meg a bizalmat.

Többek közt a klub történetének legeredményesebb Bajnokok Ligája-góllövője lett, 2018. október 14-én szerezte meg 300 gólját a sorozatban. Emlékezetes pillanat volt, hogy a nagy rivális Veszprém közönsége is tapssal búcsúztatta az idei Magyar Kupa döntőjében.

Szegeden hét felejthetetlen szezont töltött (Fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com)

Idén februárban vált hivatalossá, hogy hét évet követően távozik Szegedről és a bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya KC csapatához igazol, ahol egy új, főként magyar játékosokra épülő csapat tagja lett.
– A beilleszkedésem teljes mértékben zökkenőmentes volt. Sokat számít, hogy olyan csapatba igazoltam, ahol szinte mindenkivel játszottam már egy csapatban korábban, nagy szeretettel fogadtak – mesélte.

Hozzátette, a Tatabánya szakmailag még nem tart ott, ahol szeretnék, sok minden nehezítette a felkészülésüket és a sorsolásuk sem volt a legkönnyebb.
– Hosszú lesz még a bajnokság, a lényeg, hogy meccsről meccsre jobban összerázódjunk és a végelszámolásnál ott legyünk, ahol a helyünk van, érmes pozícióban – tette hozzá.

Hamar beilleszkedett új csapatába (Fotó: Tatabánya Handball)

Hétvégén Mezőkövesdre utaztak, ahol az első félidőben meglepte őket a lelkesen játszó hazai gárda (többek közt az egykor szintén Orosházán játszó Jancsó Nándorral a soraiban), 18-17-tel vonulhattak szünetre a csapatok. A második játékrészben viszont már érvényesült a papírforma, magabiztos 26-34-es sikerrel hozták el a győzelmet jelentő két pontot. A győzelemnek Balogh Zsolt is tevékeny részese volt, 11 góllal zárta a találkozót.

Jelenleg 37 gólnál jár, mellyel vezeti csapata házi góllövőlistáját. A bajnokság mellett hamarosan az EHF-Kupában is megkezdi szereplését a Tatabánya, ahol elsőként a csoportkörbe kerülést kell elérniük. Ehhez remélhetőleg Balogh Zsolt is újabb gólokkal tud majd hozzájárulni.

Kiemelt kép: tatabanyahandball.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.