- hirdetés -

A sereghajtók rangadóján a Váci KSE csapatát fogadta az orosházi férfi kézilabda csapat. Mindenki bízott benne, hogy hosszú böjt után, szombaton megszerzi a hazai csapat az annyira áhított első győzelmet.

Telt ház előtt lépett pályára a forduló előtt egy ponttal álló, Skaliczki László vezette Vác és a pont nélkül álló OFKSE csapata.

Orosházi FKSE-Linamar–Váci KSE 29–25 (15–11)

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Orosháza: Busa – Slavuljica 2, Lele 3 (1), Mrsulja 1, Zubai 1, BUINENKO 6, NÉMETH L. 11 (5). Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Orjokinidze 3, Pásztor Á., DÖME 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Vác: Kovács J. – Rozner, Kállai 3, Antal 4, Rédai 1, BOGNÁR 12 (6), Davidovic 3. Cs.: Majer (kapus), Kocsi 1, Nagy N., Miklián, Holpert 1, Németh A. Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 7/6.

Hazai góllal kezdődött a találkozó. Djurkovic mester tanítványai védekezésben a kilépős hatosfalas verziót választották – Buinenkóval és Kacellel középen – és ez eredményesnek is bizonyult. A jó védekezés után gyors gólokat szerzett és magához ragadta a kezdeményezést az orosházi csapat. Az elől elkövetett hibákat a gyors váciak azonnal góllal büntették, így nagyobb különbség nem tudott kialakulni, sőt a 12. percben már a vendégek egyenlítését regisztrálhattuk. A váci együttesből különösen a volt orosházi Antall Szabolcs megállítása okozott sok fejtörést a hazai védőknek. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a végig nagyszerűen játszó csapatkapitány, Németh László vezetésével ismét előnybe került a házigazda. A huszadik percben, 12-9-es állásnál Skaliczki mester időkéréssel próbálta megtörni az orosháziak lendületét. Nem igazán járt sikerrel. Bár Kovács kapus jól védett, a hazaiak okos játékkal négyre növelték szünetre az előnyt.

Az orosházi zöld-sárgák a fordulás után sem változtattak a védekezésen. A védőfal mögött Busa kapus is bemutatott néhány bravúrt és az ukrán óriás, Buinenko negyedik góljával már hatra hízott az előny. Skaliczki László 21-15-ös állásnál kérte ki következő idejét, a játék képe azonban nem sokat változott. Fogcsikorgatva küzdött a vendég csapat, de a négy-ötgólos különbség állandósult. A váci kispadról érkezők sem tudtak jelentős változást produkálni a vendégek játékában. Nem segített a két beállós támadó,- és a zavarós védekező játék sem. A hajrába is magabiztos vezetéssel vágott bele az Orosháza, a váciaknál nem volt egy igazi vezér, aki hátára vette volna a csapatát. A 12 találatig jutó Bognár mindent megpróbált, de ezen az estén ő volt az a bizonyos „egy fecske”, aki nem tudott nyarat csinálni.

Ratko Djurkovic: – Nyernünk kellett, erre is készültünk, bár tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Megtettük az első lépést, remélem, hogy a most megszerzett két pontot továbbiak követik majd.

Skaliczki László: – Sajnos a védekezésünk nem úgy működött, ahogyan elterveztük, támadásban pedig a beálló által nyitott réseket sem sikerült kihasználnunk. Megérdemelten győzött az Orosháza, mi pedig sajnos visszakerültünk az utolsó helyre.

Meg vannak tehát az első bajnoki pontok, az orosházi kézilabda barátai pedig abban bíznak, hogy a mostani győzelem többekben ledönt néhány gátat és a következőkre már nem kell ilyen sokat várni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.