- hirdetés -

Az Alvégi temetőben lévő katonasírokat koszorúzták meg Mindenszentek napján ökumenikus megemlékezés keretében az önkormányzat és az egyházak képviselői. Így tisztelegtek a hősök előtt, akik a világháborúk során vesztették életüket.

Apa, ide kiket temettek el? – kérdezte egy kisfiú édesapjától a világháborúk hősi halottainak emlékműve előtt elhaladva. – Katonákat. Olyan hősöket, akik az országot védelmezték a háborúban.

Az I. és II. világháború során fiatal, életerős emberek haltak értelmetlen halált. Sokan közülük húszas éveik első felében jártak. Sokak kiléte a mai napig ismeretlen, sírkövükön így a nevük sincs feltüntetve.

Tiszteletükre november 1-én, Mindenszentek napján az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ökumenikus megemlékezés keretében helyeztek el koszorúkat Orosháza Város Önkormányzatának és a történelmi egyházainak képviselői.

Az egyházak nevében Iványi László, katolikus plébános, Szalkay Róbert, református- és Ördög Endre, evangélikus lelkészek mondtak imát a katonák emlékéért, majd a Fidesz frakció tagjai helyezték el az emlékezés koszorúit a II. világháborúban elesett katonák síremlékénél. Meglátogatták a magyar honvédek, valamint a szovjet és román elesettek sírjait.

A megemlékezés végén fejet hajtottak az I. világháború hőseinek emlékműve előtt is, melyre szintén koszorú került.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.