- hirdetés -

Wéninger Alexa és Vörös Bettina – két név, két fontos láncszem az OXXO Energy Orosházi NKC együttesében, de a szezon elején súlyos térdsérülést szenvedtek. Mindkét kézilabdázó nehezen éli meg, hogy nem segíthetik a pályán társaikat, ahogy ma a Kecskemét elleni Liga Kupa találkozón sem.

A nyáron szerződtetett hálóőr, Wéninger Alexa még a nyitó fordulóban az Eger elleni találkozó első perceiben szenvedett térdsérülést. Már a műtét is megvolt, hat hete operálták az elülső keresztszalag-szakadását, hat hónap gyógyulási idő vár rá.

– A lábam folyamatosan javul, szerencsére jól sikerült a műtét. Renivel (Furákné Szabovik Renáta fizioterapeuta, a szerk.) minimum heti négyszer dolgozunk, emellett minden edzésen ott vagyok, ahol külön erősítő gyakorlatokat csinálok – részletezi hálóőrünk, hozzátéve hamarosan vízitornás kezelés is a rehabilitáció része lesz.

Wéninger Alexa (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Vörös Bettinát a Kecskemét elleni Magyar Kupa-találkozó első perceiben kellett levinni a pályáról.

– Sajnos a térdem elülső keresztszalagja teljesen, az oldalsó szalag pedig részlegesen szakadt. A rehabilitáció mellett igyekszem mindenben részt venni, jelenleg a műtét időpontjára várok – fogalmazott Vörös Bettina, hozzátéve nagyon nehezen éli meg a csapat mérkőzéseit a lelátóról.

Vörös Bettina (Fotó: Rosta Tibor)

– A legszívesebben a pályán és segítenék a lányoknak, de ez most nem lehetséges és szörnyű érzés – tette hozzá az átlövő, aki ebben az idényben, két bajnoki mérkőzésen 13 gólt szerzett.

Kezdődik a Liga Kupa

Mindkettejük játéka nagyon hiányzik a csapatnak, a következő Kecskeméti NKSE elleni Liga Kupa-meccsen is csak tanácsaikkal, buzdításukkal segíthetik társaikat.

– Szerintem nagyon fontos lesz, hogy csapatként tudjunk együttműködni és akkor nem lehet gond a győzelemmel. Bízom a lányokban és abban, hogy egy jó mérkőzés fogunk játszani. Hazai pályán eddig jól szerepeltünk szerintem most is így lesz. Egy jól sikerült találkozó erőt adhat mindenkinek a folytatáshoz, a jövő heti Balmazújváros elleni fordulóhoz kellő önbizalmat – fogalmazott Alexa már a következő NB I/B-s bajnokira is kitérve.

A Kecskeméti NKSE elleni Liga Kupa-mérkőzés október 31-én 18 órakor kezdődik az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.