- hirdetés -

Budapestre utazott a hét végén az Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör (OKKSZK) egy népesebb csapata a hét végén. Fiatalok és idősebbek egyaránt a VI. Hinomoto Kupa küzdelmein mérették meg magukat.

A Hinomoto Kupa, mintegy kétszáz résztvevője közt nem csak a kyokushin, de egyéb küzdelmi ágak versenyzőit is ott találtuk az indulók közt. Az orosházi klubé volt az egyik legnépesebb küldöttség.

A gyermektől a felnőtt kategóriáig, kata és küzdelem is szerepelt a műsoron. Az OKKSZK tizenhat tagú delegációja két arany-, három ezüst és egy bronzérmet hozott haza.

Szűcs Roland a felnőtt C kategória felnőtt versenyén, a nehézsúlyúak közt bizonyult legjobbnak. Ugyanebben a kategóriában, középsúlyban nyert ezüstérmet Cziráki Márk. Liszkai Szilárd sem állt meg az aranyig a juniorok nehézsúlyú versenyében. A gyermekkorúak is kitettek magukért. Benedek Zalán, a gyerek II kategóriában, nagyszerű küzdelmek végén meg kellett elégedjen az ezüsttel, a döntő utolsó pillanataiban beszedett fejrúgás miatt. Addig remekül harcolt, de – mint a mestere, shihan Zsiga Zsolt elmondta – ebben a korban még benne van, hogy a versenyző elnéz valamit.

A kicsik is kőkemény küzdelmeket vívtak (Fotó: OKKSZK)

A legkisebbek közt Alzubi Yahya, katában második, küzdelemben a harmadik helyen végzett. Kimagasló teljesítményként értékelte a mester a Gera testvérek, Botond és Benedek produkcióját. A két fiatal kor-, és súlycsoportjában nem lett volna ellenfelük, így a két évvel idősebbek között vették fel a küzdelmet.

– Hatalmasakat küzdött mindkét fiú. Ebben a korban, az, hogy valaki nyolc éves, vagy tíz, az nagyon nem mindegy, de ők nem rettentek meg a feladattól, hanem keményen beleálltak és mindketten a negyedik helyig jutottak. Számomra ez többet ért, mint ha a saját korosztályukban, egymás ellen küzdve hoztak volna egy első és egy második helyet. Büszke vagyok rájuk is – teszi hozzá Zsiga Zsolt mester.

Mester és tanítvány (Fotó: Lehoczki Imre)

Az orosházi klub élversenyzői nem vettek részt a budapesti versenyen. Számukra az első számú cél, a decemberi kazahsztáni KWO világbajnokságon jól szerepelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.