- hirdetés -

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Vannak viszont olyanok, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy megkárosítsanak másokat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezért kéri, fogadják meg a Mindenszentek időszakára vonatkozó tanácsaikat.

Fontos, hogy a síremlékek látogatásakor pénzt csak annyit vigyünk magunkkal, ami a virágok és mécsesek megvásárlásához, esetleg az utazáshoz nélkülözhetetlen. Semmiképp se hagyjuk még csak rövid időre se őrizetlenül vagy felügyelet nélkül táskáinkat. Gyakran előfordul, hogy a temetőkbe, sírkertekbe kilátogatók a parkoló autókban hagyják értékeiket.

A műszerfalon, üléseken, kalaptartón felejtett telefonok vagy kézitáskák kívülről is jól láthatóak, a rossz szándékkal nézelődők hamar észrevehetik. A leparkolt, lezárt autóban ezért lehetőség szerint ne hagyjunk táskát, iratot vagy különböző értékeket. Amennyiben valamit nem tudunk magunkkal vinni, akkor se a temető parkolójában, hanem még otthon, indulás előtt tegyük be ezeket a tárgyakat az autó csomagtartójába.

A rendőrség ezúttal is óvatosságra int (Fotó: police.hu)

Gépkocsinkat lehetőleg jól megvilágított helyen állítsuk le és minden ajtót zárjunk be! A kerékpárral érkezőknek is ajánlott, hogy jól lakatolják le, valamint, hogy a kosarakban és a kormányon se hagyjanak semmit. Ha valaki tömegközlekedéssel utazik, ügyeljen arra, hogy táskája ne maradjon nyitva és könnyen hozzáférhető zsebeiből se tudjanak kivenni semmit!

A rendőrség Békés megyében is megerősített szolgálattal készül a hosszú hétvégére. A Mindenszentek és halottak napja miatt megélénkül a forgalom az utakon és a temetőkben. A rendőrkapitányságok munkatársai ezért felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, valamint a polgárőrökkel és közterület felügyelőkkel is. A rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata a forgalmasabb időszakra állandó jelenlétet és visszatérő ellenőrzéseket szervez a temetőkben.

Kiemelt kép forrása: police.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.