- hirdetés -

Szavalatokkal, néptánccal, hangszeres produkciókkal kápráztatták el tanáraikat, szüleiket és iskolatársaikat október 17-én a Református Két Tanítási Nyelvű Általános iskola diákjai. A Petőfi Művelődési Központ színháztermében egy ajándékműsort állítottak össze az intézmény jubileumi, 125 éves születésnapját ünneplő programsorozat részeként.

Teljesen megtöltötték a Petőfi Művelődési Központ színháztermét a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, tanáraik és szüleik. Október 17-én újabb állomásához érkezett az intézmény jubileumi, 125 születésnapját ünneplő programsorozat, ezúttal egy ajándékműsort állítottak össze a tehetséges diákok produkcióiból.

Ajándékműsort állítottak össze a tehetséges diákok produkcióiból (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvényen Víghné Pintér Lilla, az iskola igazgatója kezdte a köszöntések sorozatát, melyben kiemelte, az előadással elődeik és egyben kultúrájuk előtt tisztelegnek.
– A pár napja avatott emléktáblán így hangzik az idézet: Tisztelet az emlékezés jegyében és a jövőbe vetett hit reményében. A hit mellett a hosszú és fáradságos munka tette lehetővé, hogy ez az ajándékműsor megszülessen. De hittel vallom azt is, megérte – hangsúlyozta.

Ezt követően Szalkay Róbert, református lelkész vette át a szót, aki az Orosházi Református Egyházközség nevében köszöntötte a vendégeket.
– A múlt értékeinek megbecsülése, a jelen igyekezete és a jövő reménysége összekapcsolódik a bibliai hittel, reménnyel és szeretettel. A múlt értékeit meg kell becsülnünk, hiszen a nemzetek híre történelem nélkül csak árnyék – mondta köszöntőjében Szalkay Róbert.

Szavalatokkal, hangszeres produkciókkal, színdarabbal is készültek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A műsort is ennek megfelelően állították össze. A nézők a teljesség igénye nélkül láthattak szavalatokat, hangszeres produkciókat, színdarabot, de volt olyan csoport is, akik néptánccal készültek. A közönség tetszését elnyerték a tehetséges diákok előadásai, tapssal és elismeréssel jutalmazták őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.