- hirdetés -

Mintegy harminc várandós anyuka és néhány apuka élt a kórház szülészeti osztály nyújtotta lehetőséggel és vett részt a teadélutánon, a szülőszobán.

Már nem az első ilyen rendezvény zajlik a szülészeten és az eddigi pozitív tapasztalatok birtokában a két ötletgazda, Hevesi Ágnes főnővér és Szederháti Kamilla védőnő, valamint a szülészeti osztály ismét lehetőséget kívánt adni egy kötetlen beszélgetős teázgatós társalgásra.

– Azzal a céllal indítottuk útjára ezt a rendezvényt, hogy a kismamák megismerhessék azokat a lehetőségeket, körülményeket, melyet az osztály nyújtani tud. Megnézhetik közelről a szülőszobát, a nemrég átadott vajúdó szobát és itt van idő beszélgetni olyan dolgokról, melyek foglalkoztatják az anyukákat, de esetleg az orvosnál tett látogatások alkalmával nem kérdezik meg – mondja el a teadélután házigazdája Hevesi Ágnes főnővér.

(Fotó: Rosta Tibor)

És valóban, a kezdeti megilletődöttség után kialakult a beszélgetés, melynek során sorra kerültek elő azok a kérdések, melyek az izgalommal várt, örömteli eseményre, a gyermek megszületésére és annak körülményeire vonatkoznak. A főnővér és a védőnő mosolyogva válaszolt és oszlatott el néhány aggályt. A közös téma adott volt és az almák, pogácsák, tea fogyasztása mellett még a szűk helyen is kellemesen elbeszélgettek – főként – a hölgyek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.