- hirdetés -

Az öblösüveggyárral szemben, az Intercars alkatrészüzlet szomszédságában mintegy fél éve már Q-service néven üzemel az autó szerviz, ahol a hagyományos szolgáltatások mellett újakkal szolgálnak, és ahol csak lehet fejlesztenek.

A megszokott általános karbantartás – olajcsere, vezérműszíj csere, futómű javítás, szerviz – mellett már alakítják ki a feltételeket egy huszonnégy órás assistance szolgáltatáshoz, ahol a bajba került partnereknek reggeltől reggelig egy telefonhívásra kéznél lesz a segítség.

Ha valaki autószervizt üzemeltet és jobb szeretne lenni a hasonló profilú vállalkozásoknál, annak a szakszerűség mellett vagy gyorsabbnak, vagy olcsóbbnak, vagy sokoldalúbbnak kell lenni a konkurenciánál. A Q-service-nél mindháromra törekszenek.

„Gyorsabban, olcsóbban és több mindent” (Fotó: Molnár István)

Gyorsan, több mindent és olcsóbban

A szerviz minden tevékenységénél arra törekszik, hogy a lehető leggyorsabban oldják meg a felmerült problémákat, hogy az autó ne álljon, hanem rendelkezésre álljon. Ebben hatalmas segítség a szomszédos Intercars üzlet tizenhatezer tételes árukészlete. Ha kell egy alkatrész, akkor azonnal van. Ha mégsem, beszerzik, mégpedig rekord idő alatt. Sokszor előfordul, hogy egy reggel megrendelt alkatrészt már délután be is szerelnek. A rezsi óradíjat is igyekeznek a legalacsonyabb szinten tartani. A szolgáltatások bővítése érdekében indították el a gumiabroncs hotelt. Akinek nincs olyan méretű garázsa, annak nagy segítség, hogy télen a nyári, nyáron a téligumit itt tárolhatja, minimális térítés ellenében. Szintén a teljeskörűségre törekvés jegyében szerezték be és állították munkába az automata váltó olajcserélő berendezést, mellyel pontosan kimérve juttathatják helyére a hajtóműolajat.

Nulla várakozási idő. Lehetséges?

Még mindig  kevesen tudják, hogy az autószerviz gumiabroncs szereléssel és értékesítéssel is foglalkozik. Az ehhez szükséges szakembergárda részére beszereztek két gumiszerelő és két kerék kiegyensúlyozó gépet. Fő céljuk, hogy a hamarosan következő őszi csúcsidőszakban se kelljen várakozni a téli abroncsra váltásra váróknak.

A modern, új gépekkel gyorsan halad a munka (Fotó: Molnár István)

– Két kollégám a csúcsidőben szinte csak a gumizással foglalkozik. Célunk, hogy adott napon, adott órában érkező, adott rendszámú autónak egyáltalán ne kelljen várakoznia, hanem a gumiabroncs hotelból elővett, felszerelt, centírozott kerekeit azonnal fel tudjuk szerelni. Terveink szerint – ha igény van rá – szombati nyitvatartást is beiktatunk az átszerelési szezonra, amikor az időpont egyeztetés nélkül beeső autósnak sem kell várakozni, hisz az egyik emelőnk mindig szabad erre a célra – mondja Nyitrai Zoltán szervizvezető.

Akció

A gumiszerelő tevékenységhez kapcsolódik jelenlegi akciójuk is. Amennyiben a szükséges téli gumikat náluk szerzi be az autós, akkor a 3 D-s futómű beállítást féláron végzi el számára a szerviz, ami új gumiabroncsok felszerelésekor egyébiránt is indokolt. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.