- hirdetés -

A színek jegyében és a színek bűvöletében telt az Eötvös iskola alsósai számára ez a hét. Minden nap más-más szín volt a főszereplő a hétfőtől, péntekig tartó sorozatban.

Egy kicsit a nyár vidámságának visszaidézése, egy kicsit az iskolakezdés nehézségeinek, feszültségének oldása, egy kicsit a szórakozás, egy kicsit az együtt alkotás volt a célja az alsó tagozatos munkaközösség szervezte egy hétnek. Mint azt Dér Ildikó tanító, gyógypedagógustól a rendezvénysorozat fő szervezőjétől megtudtuk, az ősz színeinek jegyében rendezték az ötnapos programot.

– Minden reggel, az aktuális nap színeibe öltözött alsósok és tanáraik közös fotózással és napindító mesével kezdtek. A harmadikosok, negyedikesek verseket írhattak a piros, a zöld és a sárga színekről, a többiek az iskola aulájában elhelyezett fáikra varázsoltak az adott naphoz illő színű leveleket – avatott be Dér Ildikó tanárnő.

Lányok és fiúk egyaránt lelkesen és teljes erőből küzdöttek az osztály sikeréért
(Fotó: Rosta Tibor)

Csütörtökön megemlékeztek a Látás Világnapjáról és sok ehhez kapcsolódó programon vettek részt a gyerekek, a pénteki zárónapon pedig a sportcsarnokban izgalmas, osztályok közötti sorversenyen mérték össze erejüket.

– A gyerekek megszerették, számon tartják és várják a Színek Hetét. Már most kezdik kérdezni, mi lesz a tavaszi héten. Mi pedagógusok – és sok segítő szülő – pedig örömmel szervezzük ezt számukra – tette még hozzá a tanárnő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.