- hirdetés -

Bár a Mátrában vasárnap havazott, a Dél-Alföldön egyelőre nem kell hasonlóra számítanunk. Hétfőn a Dunától keletre sok napsütés lesz, a Dunántúlon viszont több felhő lehet az égen, helyenként nyugaton a nap első felében kisebb eső is kialakulhat.

Az északkeleti szelet délkeleten kísérhetik élénk lökések, máshol általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Az időkép előrejelzése szerint hajnalban -2 és +6, délután 8 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton és északon mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket.

Orosháza környékén hideg hajnalra ébredtünk, mindössze 2 fokkal kúszott fagypont fölé a hőmérséklet. A kora délelőtti 8 fok után délután 14-15 fokot mérhetünk, a napsütés miatt kellemesnek ígérkezik az idő. Gyenge felhősödés este kezdődhet, csapadékra azonban nem kell készülnünk. Nem lesz front térségünkben.

A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte tovább csökken, mindenütt alacsony tartományban alakul. A többi nyáron virágzó allergén pollenje már csak minimális szinten lehet jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma azonban sokfelé elérheti a nagyon magas szintet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.