- hirdetés -

A harmadik fordulóban az éllovas Pénzügyőr volt az ellenfele a másodosztályú női kézilabdázóknak. Az orosháziak szoros végjáték után egyetlen góllal maradtak alul.

Pénzügyőr SE – OXXO Energy Orosházi NKC 22-21 (10-12)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 120 néző.
Vezette: Ignéczi Ivett, Kavalecz Klaudia.
Pénzügyőr:
Hlogyik – Oláh 6, Mayer 5, Tóth A. 1, Polgár 2, Tímár 1, Bagi. Cserék: Rubint (kapus), Szécsi, Pastoreková 1, Horváth N. , Berta B. 5, Szász-Fejér 1, Pindák. Vezetőedző: Őze Beáta.
Orosháza:
CSEH – ANTAL 5, Román 1, Nemes 5, Gindeli 1, Farkas 1, BÍRÓ 4. Cserék: Csizmadia (kapus), Tóth S., Mikula, Dancsó 1, Kamuti 2, Kenyeres 1, Berta N. Vezetőedző: Vágó Attila.
Hétméteresek: 6/4, illetve 4/4. Kiállítások: 2-, illetve 6 perc.

Délben kezdődött a találkozó, talán ennek is köszönhetően nehezen lendült játékba az ONKC. Az ellenfél is sok hibát vétett a meccs első perceiben, mégis 3-0-t mutatott a hetedik percben az eredményjelző.

A vendégek részéről Román Dorina törte meg a gólcsendet és ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egy-egy góllal mindig a Pénzügyőr állt jobban. A 14. percben sikerült először egyenlíteni az ONKC gárdájának majd egészen a 28. percig rohantak az eredmény után. Ekkor a jól játszó Bíró Petra duplájával megfordult az állás, sőt Antal Jenifer félidő végén szerzett góljával kétgólos előnyre tett szert az Orosháza (30. perc 10-12).

A második félidő Dancsó Dalma találatával indult, de ezután az első félidőben is tapasztalható gólcsend következett. A 37. percben már el is fogyott az előny, hiába működött jól szinte az egész találkozón védekezés és a kapuban Cseh Roberta-Csizmadia Fanni páros is biztos pont volt (13-13).

Az utolsó tíz perc kezdetén már két góllal a hazaiak kétgólos fórt birtokoltak, ám alig több mint két perccel a vége előtt ismét egál volt. A győzelem megszerzésére, majd a döntetlen kiharcolására is volt lehetősége az OXXO Energy Orosházi NKC együttesének a végjátékban, de az idegek harcát a Pénzügyőr játékosai bírták jobban, így végül 22-21-re megnyerték a találkozót.

Vágó Attila: A védekezésünk és a kapusteljesítmény rendben volt. Támadásainkból hiányzott az átütő erő, sajnos ennek köszönhető a vereségünk.

Folytatás október 12-én, 18 órakor az Eötvös-csarnokban. Az ellenfelünk a Kecskeméti NKSE lesz.

Kiemelt kép: Kecskeméti Krisztina (archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.