- hirdetés -

Az orosházi Szikhát kutyamenhelyen jelenleg is mintegy kétszáz, szerető otthonra váró négylábú ellátásáról gondoskodnak az állatvédők. A közelgő állatok világnapja alkalmából érkezett a városvezetés felmérni a menhelyi igényeket október elsején.

Az önkormányzat elkötelezett az állatvédelem iránt, így évek óta támogatja az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesületet. Legutóbb október elsején egyeztettek a szervezettel, mely megerősítette: a legfőbb problémát továbbra is a Szikhát menhelyre vezető út állapota jelenti, főként az őszi-téli, csapadékosabb időszakokban nehezíti meg a kijutást a mintegy kétszáz kutya ellátásáról gondoskodó állatotthonba.

– Elsősorban az út állapota az, amelyre sokan panaszkodnak. Nagyban nehezíti a kutyakedvelők és örökbe fogadni vágyók kijutását a menhelyre, és számunkra is mindennapos problémát jelent – mondta el lapunknak Pusztai Ilona, a Szikhát kutyamenhely telephely vezetője.

(Fotó: Dajkó-Bakos Viktória)

Az út javítására az önkormányzat többször nyújtott már be pályázatot, eddig sikertelenül. A pályázati lehetőségeket továbbra is figyelik, addig viszont önkormányzati forrásból orvosolhatják a problémát.
– Ahogyan eddig is igyekeztünk minden lehetőséget megragadni a segítségnyújtásra, most is támogatjuk az állatvédőket. A menhelyre vezető út állapotát szakember segítségével felmérjük, majd megkeressük a megoldást arra, hogyan javítsunk az út minőségén, megkönnyítve ezzel a kijutást Szikhátra – tájékoztatott Dávid Zoltán polgármester.

Megtudtuk, a telephely vezetőjével egyeztetve az önkormányzat a korábban ültetett akácfák mellé platánfákat helyez el a menhely területén, amelyek később árnyékot biztosíthatnak majd a kutyák és a hozzájuk kilátogató állatbarátok számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.