- hirdetés -

Számtalan kiállítás és tárlat valósult meg a Nagy Gyula Területi Múzeumban Rózsa Zoltán irányítása alatt, aki 18 igazgatóként eltöltött év után távozik az intézmény éléről. Utolsó napján egy összejövetelen köszöntötték őt vendégei az intézmény udvarán.

Élete a régészet, a múzeum – hangzott el a Rózsa Zoltán távozása kapcsán írt cikkünkben. A Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója 22 év után távozik az intézménytől, amiből 18-at igazgatóként töltött el. Számos kiadvány, tárlat és közösségi kezdeményezés valósult meg az irányítása alatt, ezúttal azonban úgy döntött, új kihívásokat keres.

Utolsó napját szeptember 28-án töltötte a szívéhez közel álló múzeumban, ahol az épület kertjébe szervezett búcsúztatáson köszöntek el tőle barátai, munkatársai és a tárlatok gyakori látogatói. A felhőtlen hangulatról a KLuBB zenekar gondoskodott, akiket szintén régi ismerősként köszöntött.

Régi pillanatokat idéztek fel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és bízom benne, hogy még többen is ellátogatnak ide az este folyamán. Szerencsére az itt töltött két évtized alatt sokakkal sikerült jó kapcsolatot kialakítanom, remélem, ők most ugyanolyan jól érzik majd magukat, mint amennyire én is éreztem magamat ebben a városban – nyilatkozta a leköszönő igazgató.

Makuláné Gulicska Valéria a Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesületét képviselte, de a Táncsics Mihály Gimnázium egykori tanáraként és igazgatóhelyetteseként is volt alkalma a múzeumban dolgozni különböző pályázatokon.
– Nagyon segítőkész, mindenkire odafigyelő embert ismertem meg Rózsa Zoltán személyében. A személyes kedvencem az elmúlt évek során a vasúttörténeti kiállítás volt, de számos olyan tárlatot láthattak az érdeklődők az elmúlt években, ami megmozgathatta a fantáziájukat – nyilatkozta.

A múzeum kertjében gyülekeztek a vendégek, a háttérben a KLuBB zenekar zenélt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesület nem érkezett üres kézzel, egy versrészlettel köszöntötték az ünnepeltet, valamint egy elismerő oklevelet adtak át neki a közösen végzett projektek emlékére, sok sikert kívánva a továbbiakra. Ahogy mondták, Rózsa Zoltán fontos dolgot teremtett meg igazgatóként elvégzett munkája során: utat mutatott a jövő felé a múlt megismerésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.