- hirdetés -

Beköszöntött az ősz a Petőfi Művelődési Központba is. Szeptember 25-én a Világszép Nádszálkisasszonnyal indult a Micimackó bérletsorozat.

Közel ezer gyermek várta, hogy elhúzzák a függönyt és kezdetét vegye Benedek Elek Vilgszép Nádszálkisasszonyának adaptációja, melyet a békéscsabai Napsugár Bábszínház színészei hoztak a színpadra. A műben egy egyszemélyes, mesélős játékot láthatunk.

Mesélés kellő komolysággal (Fotó: Rosta Tibor)

– A Micimackó bérlet mesesorozatra óvodásokat és kisiskolásokat várunk, különböző mesejátékok és gyermekprogramok várják ezeken a bérletes előadásokon a gyerekeket – ismertette Baranyai Ilona kulturális csoportvezető.

Az előadást, mellyel már bejárták az országot, több, mint kétszáz alkalommal adták elő a színtársulat tagjai. Főleg az óvodás korosztály számít a célközönségnek, de a 4. osztályos gyerekekig, mindenkinél népszerű a színdarab.

(Fotó: Rosta Tibor)

– A népmese, a történet és a népzene kavalkádja teszi ennyire népszerűvé, szerethetővé és könnyen befogadhatóvá a mesét – emelte ki Csortán Zsóka, a békéscsabai Napsugár Bábszínház bábszínésze.

A Micimackó bérletsorozat keretein belül a következő alkalommal egy gyermekkoncertet mutatnak majd be Szalóki Ágnes előadásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.