- hirdetés -

Az egészséges életmód és a rendszeres mozgás fontosságát hangsúlyozta a „Fogyás nem hétfőtől-Fannival” elnevezésű program szombat délután. Az esemény a gyermekeknek és a felnőtteknek is tartogatott érdekességeket.

Megtelt az orosházi Lurkó Óvoda udvara érdeklődő fiatalokkal és idősekkel szombat délután.
– A mai rendezvényre nemcsak a fogyni vágyókat vártuk, hanem olyanokat is, akik egészséges életmódot szeretnének élni. A „Fogyás nem hétfőtől – Fannival” elnevezésű kezdeményezés kezdetben a legismertebb közösségi oldalon jött lére. A csoportnak ma már 160 követője van, és a létszám folyamatosan növekszik – ismertette Dégi Fanni, az esemény szervezője.

A szervező kiemelte, az esemény keretein belül az érdeklődők különböző mozgásformákat is kipróbálhattak annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabbat, illetve segítettek abban is, hogy e mellé társuljon egy olyan diéta, amelyet könnyedén beilleszthetnek a hétköznapokba.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A délutáni programon az érdeklődők játékos vetélkedőkön vehettek részt, Spinning biciklit próbálhattak ki, beszélgethettek hobby futókkal, valamint különböző szűrővizsgálatok és egyéni dietetikai tanácsadás is várta az érkezőket az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) jóvoltából.

Az EFI csapata az állapotfelmérés mellett lehetőséget biztosított arra is az érdeklődőknek, hogy jelentkezzenek a testsúlykontroll programra, amely a fogyni vágyóknak nyújt segítséget. A program keretein beül egy egész csapat foglalkozik a jelentkezőkkel, dietetikussal és orvosi háttérrel adnak életmódbeli tanácsokat, hogyan tudnak elindulni a fogyás útján, valamint folyamatosan figyelemmel követik a résztvevők állapotát.

A szervező hangsúlyozta, ezek a programok nagyon fontosak, hiszen az emberek sok esetben nem bíznak magukban és úgy gondolják: nem tudják végigcsinálni. Az elhízás és a túlsúly nemcsak esztétikai probléma, hanem egészségünket is veszélyezteti.
– A tagok ebben a csoportban nagyon sok hasznos tanácsot adhatnak egymásnak, emellett motiválhatják is egymást az egészséges életmód felé vezető úton – fogalmazott Dégi Fanni.

Zárásként elmondta, ezzel a rendezvénnyel az érdeklődőknek segítséget szeretnének nyújtani abban, hogy mindenki sikeres és boldog életet tudjon élni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.