- hirdetés -

A világ egyik legjobb kézilabdacsapata látogatott szeptember 17-én az Eötvös Sportcsarnokba. A világsztárok sorát felvonultató Telekom Veszprém ugyan hamar többgólos vezetést szerzett, a második félidőben azonban az orosháziaknak sikerült kozmetikázniuk a különbségen, három góllal megnyerve az adott játékrészt.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Telekom Veszprém 25-31 (10-19)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Rontó, Szanyi.

Orosháza: HERJECZKI – Pásztor M., MRSULJA 9, Zubai 2, Kancel, Ambrus, Németh L. 3 (2). Cs.: Busa (kapus), Lele 3, Slavuljica 4, Kiss Axel 1, Bella 1, Khaled Essam, Molnár G. 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Veszprém: Sterbik – GASPER MARGUC 4, Jahja 1, Lékai 2, B. BLAGOTINSEK 4, MACKOVSEK 5, MANASKOV 4. Cs.: Székely (kapus), Terzic, Mahé 2, Moraes 1, Borozan 1, STRLEK 6 (2), Hornyák B., Bodor 1, Szuharev. Vezetőedző: David Davis.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Könnyed győzelemmel kezdte meg múlt vasárnap az ukrán Motor Zaporizhia ellen idei Bajnokok Ligája-szereplését a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, két nappal később azonban már újabb bajnoki várt rájuk. A világsztárokkal érkező csapatot szeptember 17-én az Orosházi FKSE-Linamar fogadta az Eötvös-csarnokban.

A veszprémiek szlovén átlövője, Borut Mackovsek szerezte a mérkőzés első gólját. Orosházi részről először Savo Slavuljica volt eredményes és Herjeczki Balázs is több védést mutatott be. Ennek ellenére a Veszprém gyorsan többgólos előnyt alakított ki, többször is eredményesen megjátszva szélső játékosaikat. A félidőre 10-19-es állással vonulhattak a felek.

A második játékrész újabb veszprémi gólokkal kezdődött, az orosházi játékosok azonban magukra találtak a félidei kilencgólos különbséget hat-hét gólra csökkentették. Különösen Igor Mrsulja volt elemében, az orosháziak nyáron igazolt játékosa kilenc gólig jutott a találkozón.

A veszprémieknél Manuel Strlek volt a legeredményesebb, góljainak köszönhetően újra nyolc gólra nőtt a veszprémi előny. 20-29-es állásnál azonban újra orosházi gólok következtek, a csapat fiatalabb tagjai is megkapták a bizalmat és éltek is a lehetőséggel. Összesen 25-ször sikerült feltörniük a veszprémiek védelmét, végül a vendégek irányítója, Kentin Mahe alakította ki a 25-31-es végeredményt. A második játékrészt így az orosháziak nyerték, a Veszprém ráadásul eddigi legszűkebb bajnoki győzelmét aratta a szezonban.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a veszprémiek edzője, David Davis, és világklasszis balszélsőjük, Manuel Strlek is kiemelte, ennél több kell a közeljövőben. Lele Ákos, az orosházi csapat irányítója elégedetten nyilatkozott.
– Nagyon jó játékosok ellen bizonyíthattunk, az eredmény jó ránk nézve. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban – mondta.

Ratko Djurkovic szerint megilletődötten kezdték a találkozót, de a második félidőben nyújtott játékra lehet majd építeni a következő összecsapásokon.
– Jó csapatjátékot nyújtottunk, és ami nekem különösen fontos, hogy a fiatal játékosaink is megmutatták, hogy számolni kell velük – nyilatkozta a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.