- hirdetés -

Kellemes, vidám hangulatú összejövetelt szervezett Töhötöm utcai székházuk udvarára az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. A szeptember 17-én rendezett találkozójukra a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének Orosházi Csoportját látták vendégül.

Négy évvel ezelőtt kezdődött a két együttes jó kapcsolata, amikor szabadtéri programok szervezésére kérték fel a nyugdíjasokat a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagjai. Az ekkor szervezett kis vendégfogadás végül annyira megtetszett a klubok tagjainak, hogy elhatározták, évente megismétlik az összejövetelt, melyet időközben igyekeztek még több lehetőséggel bővíteni.

– Ez egy hagyományos, őszi eseménynek számít általában szeptember közepén, szerencsére ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzánk, így meg tudtuk tartani a programot az udvaron. Tulajdonképpen idén egy sütögetős piknikkel készültünk, amit irodalmi vetélkedővel, kvízjátékokkal bővítettünk ki – mesélte Erős Károly, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

Az idei a negyedik családias, vidám hangulatú összejövetelük volt (Fotó: Bojtor Zalán)

A Vakok és Gyengénlátók Egyesületének tagjai nagy örömmel fogadták a meghívást, ráadásul az orosházi körzeti csoport tagjai mellett a dévaványai, a szeghalmi és a mezőberényi csoportokból is érkeztek vendégek, így negyvennél is többen találkoztak szeptember 17-én. Délelőtt, a közös ebédet megelőzően Dottó-kisvonattal utaztak ki Gyopárosra, mire visszaértek, már terített asztal várta őket, a vidám ebéd mellett zenével is várták őket.

– Fontosnak tartom, hogy a sorstársakat a saját, megyei rendezvényeinken kívül máskor is össze tudjuk hozni, hogy eljárhassanak egymáshoz a körzeti csoportok tagjai. A nyugdíjas egyesület erre ma kiváló lehetőséget biztosított – tette hozzá Sipos Erika, az egyesület orosházi csoportjának elnöke.

A két egyesület tagjai biztosak abban, hogy nem a keddi volt az utolsó alkalom, hogy együtt szórakoztak, jövő szeptemberben szeretnék újra megismételni a közös programot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.