- hirdetés -

Államilag finanszírozott mérnökképzés indult Orosházán, melyet a Szegedi Tudományegyetem és a Táncsics gimnázium valósít meg.

A Táncsics Mihály Gimnázium a Szegedi Tudományegyetem mérnöki karának akkreditált telephelyévé vált. Ez azt jelenti, hogy az egyetem által gépészmérnöki képzés valósul meg, amely egy hatalmas lehetőség a diákoknak, hogy megszerezhessék a diplomát. A képzés speciális megnyitóját szeptember 14-én tartották a gimnáziumban.

A kurzus államilag finanszírozott, ezen felül a továbbiakban bővülhet is. Ez a tudatos városfejlesztési programba és az iskola elképzelésébe is beleillik.

A közoktatáson, a felnőttképzésen és a felsőoktatáson kívül ez egy újabb lépés, hogy Orosháza iskolaváros legyen. A középiskola is tudatosan fejlődik, hiszen mint ismeretes, nyelvvizsgaközpont is lett az elmúlt időszakban.

dr. Blahó János (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A gimnázium meghatározó szerepet tölt be Orosháza és a térség kulturális-oktatási életében, és ezt a hagyományt folytatni is fogja. Ahhoz, hogy a város folyamatosan versenyképes tudjon maradni, állandó fejlődésre van szükség. Ezért is fogalmaztuk meg magunknak ezeket a célokat – fogalmazott Blahó János, iskolaigazgató.

Az intézmény tehát újabb lehetőséget biztosít. Emelt érettségi központ, nyelvvizsgaközpont, illetve most már egy ilyen fontos képzés központja is lett. A diákok nyugodt, megszokott környezetben tanulhatnak tovább és szerezhetik meg a kellő tapasztalatot a szakmájukhoz.

A képzésre 45-en jelentkeztek és 19 fő felelt meg a felvétel kritériumainak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.