- hirdetés -

A bajnokesélyes Eger otthonában kezdték meg szereplésüket az orosházi női kézilabdázók szeptember 14-én. Parázs hangulatú mérkőzésen maradtak alul a vendégek.

Eszterházy SC – OXXO Energy Orosházi NKC 36-27 (19-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Eger, 200 néző.
Vezette: Barna Viktor, Kovács Bence.
Orosháza:

Wéninger – Berta 1, Vörös 9, Nemes 5 (4), Mikula, Tóth S. 5, Bíró 1. Cserék: Késmárki (kapus), Antal, Dancsó, Román, Kenyeres, FARKAS 5, Kamuti 1. Vezetőedző: Vágó Attila.
Eger:
Győrffy – Kuti 5, Iván E. 5, Brettner 4, Sári 9 (6), Pados 7, Buzsáki 4. Cserék: Leiner (kapus), Pankotai 2, Bocsi, Kobela, Dohány V. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások 8-, illetve 12 perc. Hétméteresek: 6/6, illetve 11/10.

Meglepetésre készült az OXXO Energy Orosházi NKC az Eger otthonában. Betegség miatt nem tartott a csapattal, a kapus Cseh Roberta, helyette az ifi korú Késmárki Kata neve állt a jegyzőkönyvben.

Érzelemdús első játékrészt hozott a találkozó, melynek hatodik percében Vörös góljával még a vendégek vezettek egy találattal (2-3). A kemény, határozott védekezés mellé stabil kapusteljesítmény párosult. A 15. percig egyik csapat sem tudott kétgólos különbséget kialakítani, ez a vendéglátóknak sikerült először 9-7-nél. Ekkor érkezett az ONKC edzőjének időkérése.

Tovább nehezítette az Orosháza dolgát, hogy az addig jól védő kapusuk térde a tizedik perc környékén egy ártatlannak tűnő szituációban megsérült. Wéninger Alexa emiatt már nem térhetett vissza a kapuba

Wéninger Alexa (zöldben) térdsérülést szenvedett (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az időkérés után tartotta egy-két gólos fórját a hazai alakulat, míg a vendégek leginkább büntetőből találtak be, melyeket Nemes Nóri biztos kézzel értékesített ebben az időszakban (17. perc 10-9).

Eközben egyre többször kellett emberhátrányban, olykor kettős emberhátrányban helytállnia Vágó Attila együttesének. Román Dorinát tíz perc alatt szórták ki a játékvezetők, a 25. percben piros lappal hagyta el a pályát. Ezt kihasználva az összeszokott, NB I-et megjárt egriek a szünetig ötgólos különbséget alakítottak ki (30. perc 19-14).

Az utolsó percig küzdött az ONKC

Innen már nem is engedték ki a kezükből a találkozót, sőt tovább növelték a különbséget. Ugyan Tóth Sára büntetőből szerezte meg a második játékrész első gólját, de erre három góllal feleltek a Heves megyeiek (34. perc 22-15).

Az ötvenedik percben már tízgólosra hízott az orosházi hátrány, amit jelentősen nem tudott csökkenteni a csapat. Végül kilenc góllal, 36-27-re maradt alul a vendég gárda az NB I/B keleti csoportjának nyitó fordulójában.

Vágó Attila (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Vágó Attila, vezetőedző: – Óriási balszerencse sújtott minket, ugyanis előbb Cseh Roberta betegség miatt otthon maradt, míg Wéninger Alexa úgy tűnik komoly térdsérülést szenvedett. Az első félidőben úgy éreztük több jogtalan két perces büntetést kaptunk, ami miatt feszültté vált a csapat és nem tudtunk figyelni a saját játékunkra. A kialakult négy öt gólos előnyét a rutinos hazai együttes már nem engedte ki a kezéből. Megérdemelten nyerte az Eger a találkozót.

Farkas Kata, jobbátlövő (kiemelt képen): – Nem tagadom, győzni jöttünk. Komoly csapatok sem bírnak el ennyi két percet, mint amit mi kaptunk. Ebben elfáradtunk fizikálisan és mentálisan egyaránt. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatra, mert nem adtuk fel, végig küzdöttünk. Csalódott vagyok, hogy nem szereztünk pontot vagy pontokat, de előre kell tekintenünk, hiszen nincs még vége a bajnokságnak.

Folytatás szeptember 21-én az Eötvös-csarnokban, akkor az FTC U19-es együttese lesz az OXXO Energy Orosházi NKC ellenfele.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.