- hirdetés -

Nyíl levelet adott ki Fetser János polgármesterjelölt szeptember 13-án, melyben vitára hívja ki Dávid Zoltánt. Orosháza polgármestere reagált a megkeresésre. Mindkét nyílt levelet változatlanul közöljük.

Tisztelt Dávid Úr!

Meggyőződésem, hogy csak az méltó a polgármester-jelöltségre, aki kész az álláspontját, elképzeléseit és eddigi munkáját nyilvánosan vitára bocsátani. Az orosházi emberek megérdemlik, hogy október 13-án tájékozottan, felelősségteljesen hozhassák meg döntésüket. Ez a választás nem a pártokról, hanem a városunk jövőjéről és a jelöltek tehetségéről szól.

Nincs gyávább ember annál, mint aki pártok logója mögé bújva várja, hogy az ölébe hulljon az eredmény. Ön több mint húsz éve meghatározó szereplője városunk közéletének. Ez alatt semmilyen maradandót sem alkotott, de polgármesterként asszisztált a településünk kifosztásához, és tehetségtelen párttársaikkal egy egykor gazdag, virágzó és rendezett várost tettek tönkre! Ön Simonka György végrehajtója volt az elmúlt öt évben, elárulta Orosházát!

Mutassa be az orosházi embereknek, hogy milyen jövőt szán a még itt maradt fiataloknak vagy a magukra hagyott idős embereknek!

Én felkészülten várom a vitát. Képes vagyok az Ön által fémjelzett mostani városvezetéssel szemben valódi alternatívát nyújtani annak érdekében, hogy Orosháza ismét a rend, a fejődés és a biztonság városa legyen.

A helyszínt, az időpontot, az időkeretet, az ülésrendet, ‒ bármit Ön határozza meg, számomra minden megoldás elfogadható, egy kivételével: ne meneküljön el gyáván az orosházi nyilvánosság elől! Álljon ki polgármester-jelölti vitára velem október 13. előtt!

Fetser János
polgármesterjelölt

Dávid Zoltán válasza:

Tisztelt Fetser Úr!

A vitában, beszélgetésben nem kívánok részt venni.
Mind jól tudjuk, hogy az ön által megtanult és hosszú éveken át alkalmazott retorika alkalmas arra, hogy kiragadott félmondatokkal, kiforgatott szavakkal nevetség tárgyává tegyen embereket, helyzeteket és elferdítsen tényeket.

Úgy gondolom, hogy városunk lakói, a választóink, többet érdemelnek annál, minthogy az életükből, a mindennapjaikból mi itt, egy székben ülve Mónika Show-t csináljunk.

Azért választottak minket, önt is, engem is és minden képviselő társunkat, hogy valós problémákra, valós megoldásokat találjunk!
Mi ezért dolgozunk! Ezt tettük eddig is, és ezt fogjuk tenni ezután is. A mi munkánk egy szolgálat, amely örökké tart, mert mindig új kihívásokkal kell szembenéznünk, újabb és újabb célokat kell elérnünk!

Városunk lakosai igényes és okos emberek. Az elért eredményeket a saját szemükkel látják, a saját életükön tapasztalják. Nincs szükségük arra, hogy szavakat fonva bizonygassuk egymásnak saját igazunkat.

A cél tehát nem a szórakoztatás, vagy az emberek összeugrasztása, szavakkal ámítása! A cél maga a munka – városunk, környezetünk, jövőnk építése, alázattal és tettekkel.
Erre kaptunk mandátumot és nem a színészkedésre!

Köszönettel: Dávid Zoltán

Ide kattintva az összes októberi választással kapcsolatos cikkünket megtalálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.