- hirdetés -

Javában zajlanak a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtező mérkőzései. Szeptember 9-én a magyar válogatottra sorsdöntő mérkőzés vár a Groupama Arénában, hiszen a világbajnoki ezüstérmes horvátok és a mindig veszélyes Wales legyőzése után Szlovákia érkezik.

Várakozáson felüli szereplést nyújtott eddig a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek E-csoportjában. Szeptember 9-én a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés következik, ráadásul a szlovákok elleni ütközetek mindig is presztízsrangadónak számítottak.

Északi szomszédunk vereséggel érkezik Magyarországra, néhány nappal ezelőtt hazai pályán szaladtak bele egy csúnya 0-4-es vereségbe a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatottal szemben. A magyar válogatott is vereséget szenvedett legutóbbi mérkőzésén, Montenegró tréfálta meg a csapatot egy felkészülési találkozón.

Nagyon sok múlik a hétfő esti rangadón (Fotó: origo)

A rangadóval kapcsolatban orosházi kötődésű játékosokat és edzőket kérdeztünk meg arról, összejöhet-e a győzelem, hogyan látják az esélyeket.

Boér Gábor, az OMTK-ULE egykori utánpótlásedzője, a WKW ETO FC Győr vezetőedzője: Véleményem szerint a Rossi-éra legfontosabb mérkőzése következik, ahol az érzelmi túlfűtöttség is komoly befolyással lehet a végeredményre. Bízom benne, hogy ezt a tényezőt jól fogjuk tudni pozitív energiává átalakítani és csodálatos közönségünk segítségével magabiztos győzelmet tudunk elérni! Természetesen egy „kiszenvedett” 1-0 is értékes lenne, de én sima győzelmet várok! 3-0, Hajrá Magyarok!

Barna Márton, az OMTK-ULE labdarúgója: Szerintem minden foci fanatikusnak fontos lesz ez a mérkőzés, hiszen egy esetleges sikerrel nagy lépést tehetünk a magyar álmok felé és itt a nagyszerű alkalom, hogy ez pont a szlovákok ellen történjen meg. Láthattuk, hogy Montenegró ellen nem a teljes kezdő lépett pályára, remélem, akik pihenőt kaptak, azok kellőképp hozzátesznek a magyar sikerhez! Nagyon nehéz 90 perc elé néznek a fiúk, de én úgy gondolom, ha ugyanazt vagy esetleg jobb játékot mutatunk, mint a horvátok ellen tettük és revansot veszünk a kinti vereségért, akkor 3 pontot zsebre rakhatunk és fél lábbal már az EB küszöbét is átléphetjük. Én személy szerint egy nagyon kemény mérkőzést várok, kevés góllal, így a tippem, hogy 1-0-ra nyer a csapat. A gólszerző név szerint Szalai Ádám lesz. Hajrá Magyarország, mindent bele fiúk!

Megkérdezettjeink magyar sikert jósolnak (Fotó: maszol)

Fehér Bence, az OMTK-ULE labdarúgója: Nagyon fontos lesz a magyaroknak a győzelem, a múltkori vereségből kiindulva sokkal jobb játék és több koncentráció szükséges. A hangulatra és a támogatásra biztos nem lesz panasz, sok nézőre és egy kemény, harcos összecsapásra számítok, ahol hazai győzelem születik majd.

Buza Barnabás, az OMTK-ULE vezetőedzője: Én személy szerint mindig bízom a jó szereplésben, így nagy várakozással tekintek a hétfői mérkőzés elé. Szimpatikus, amit a szövetségi kapitányunk csinál, sikerre éhes és egy célért megy mindenki. Ha 3 pontot szerzünk, óriási lépét teszünk a továbbjutás felé, ami újabb lendületet adhat a magyar focinak. Van egy világszínvonalt képviselő kapusunk, egy komoly szintet elérő védőnk és ami pluszt jelent mostanában, hogy mindig van, aki 1-1 góllal vagy kimagasló teljesítménnyel hozzá tud tenni a játékhoz. Hajrá magyar válogatott!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.