- hirdetés -

A múlt heti gyöngyösi vereség után azt remélték a szurkolók, hogy hazai pályán begyűjti az első pontokat az orosházi gárda. Erre Orjonikidze sérülése ellenére is meg volt az esélye.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Dabasi KC VSE 24-27 (16-13)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Medve, Südi. Orosháza: Busa – Pásztor Á., Slavuljica 4, MRSULJA 6, DÖME 5, LELE 4 (2), Ambrus 1. Cs.: Herjeczki (kapus) 1, Zubai, Kancel 2, Németh L. 1, Molnár G., Bella, Khaled Essam. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Dabas: Balogh T. – Országh, Lepsényi, Szabó B., Borsos 3, Szöllősi Sz. 4, Zakics 3 (3). Cs.: HOLLÓ (kapus), PERISIC 6, Mikita B. 1, Kekezovity 1, HALÁSZ 4, Ács 1, KRSMANCIC 4. Vezetőedző: Tomori Győző.
Kiállítások: 8, ill. 18 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Agilisan kezdett a hazai csapat. Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést. Nagy rohanás folyt a pályán, a vendégeknél Borsos Tamás, a hazaiaknál Döme Szabolcs gyártotta a gólokat, nem egészen negyedóra után mindketten háromnál tartottak. Sajnos a megkapott emberelőnyökből nem tudott kellő tőkét kovácsolni az orosházi alakulat, a vendégek hátrányban is rendre megtalálták válogatott beállójukat, Szöllősi Szabolcsot. Elöl Lele Ákos, Slavuljica, Mrsulja és Döme sokszor kergette az őrületbe a dabasi védelmet. Egy-egy lövőcsel utáni „oda sem nézek” passz, vagy bejátszás és máris rezgett a vendég háló. A félidő utolsó percére 16-11-es állásnál emberhátrányba kerültek Zubaiék és ebből nagyon rosszul jöttek ki. A Dabas berámolt a sípszóig még kettőt.

Jellemző kép az első félidőről. Lele a beállóra néz, de a túloldalra passzol (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tomori Győző a szünetben mondhatott egy két keresetlen szót a csapatának, egészen más dabasi alakulat jött ki a folytatásra. Nagyon rosszul kezdődött a 2. félidő az OFKSE számára, hiszen Perisic két gyors góllal köszönt be, egy gólra felzárkóztatva együttesét. A 36. percben a tarthatatlan Perisic ki is egyenlített, sőt, Zakics sikeres büntetőjével már – a meccs során először – vezetett a csapata. A piros mezes vendégek jobban védekeztek, a kapusbravúrok sem hiányoztak, míg hazai oldalon nagyon hiányoztak a védések, a vendég átlövések rendre utat találtak a hálóba. Ahogy felkeményedett a dabasi védekezés, ahogy elkezdett védeni Holló kapus, úgy fogyott a gőz a hazai támadásokból. Szűk negyedórával a lefújás előtt még feljött ikszre az OFKSE, de ennél többre már nem futotta az erőből. Tizenegy perces hazai gólcsend következett. Az első félidei tizenhattal szemben a másodikban csak hat gólra futotta az orosháziaknak és ez kevés egy Dabas ellen.

Ratko Djurkovic: – Az első félidő jól sikerült, de a második felvonásra egy másik csapat jött ki a pályára. Nem volt türelmünk a játékhoz, mindent megpróbáltunk, de elfogyott az erőnk.

Tomori Győző: – Az Orosháza negyven-negyvenöt percig kézben tartotta a mérkőzést. Végig az az érzésem volt, hogy ha megtudjuk fordítani a mérkőzés állását, akkor átvesszük a vezető szerepet is. Ezt a végén sikerült is kihozni magunkból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.