- hirdetés -

A Harkányi Gyógy- és strandfürdő lett 2019-ben az Év Fürdője a szavazatok alapján, közölték a szervezők a verseny hivatalos honlapján. A Nagyszénási Parkfürdő éppen csak lecsúszva a dobogó legfelső fokáról, második lett kategóriájában.

A szénási strand A Helyiek Kedvenc Fürdője cím elnyeréséért indult, és végig versenyben volt a végső győzelemért. A szavazás teljes ideje alatt az első öt hely valamelyikén állt, végül pár szavazattal maradt le a Miskolctapolcai Strand mögött.

Cseh Bence fürdővezetőtől megtudtuk, az aranyérmessel szemben nem sok nevezőnek volt esélye, hiszen a legnagyobb hagyományokkal rendelkező strandok egyike. Ugyanakkor a saját eredményükkel is elégedett, úgy véli, a második hely azt mutatja, jó úton járnak. A folytatás és fejlődés lehetőségét a gyógyvízzé nyilvánításban és az arra épülő szolgáltatásokban, emellett pedig a családias hangulat megőrzésében látja.

Az Év Fürdője hatalmas, parkosított környezetével, strandterületével, csúszdáival és gyógyfürdő részével minden korosztály számára kínál rekreációs lehetőséget.

Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. Harkány nemcsak a pihentető, frissítő és gyógyító kezelések, hanem a holisztikus gyógymódok mellett is elkötelezte magát, hogy a kezelések során a vendégek teste és lelke újra harmóniába kerülhessen egymással, olvasható a honlapon.

Második helyen a Hungarospa Hajdúszoboszló, a dobogó legalsó fokán pedig a Zalakarosi Fürdő végzett. Az Év Feltörekvő Fürdője a tavalyi, gyopárosi győzelem után idén a makói Hagymatikum lett megelőzve a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.