- hirdetés -

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai ébresztették Orosházát szeptember ötödikén a reggeli órákban. A rézfúvósokból összeállt kamaracsoport egy hőlégballon kosarából, négyszáz méter magasból fújták az indulót.

Tegnap este kezdődött az Orosházi Nyár 2019 programsorozatán keretein belül megvalósuló Hőlégballon Fieszta. A nyitány után, csütörtökön kora reggel nem mindennapi látvány fogadta az orosháziakat, a város légtere megtelt színes hőlégballonokkal. Az egyik ballon kosarából még nagyobb ritkaság, fúvós zene hallatszott, melyet a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola három diákja, valamint két rézfúvós tanára Debreczeni Örs és Debreczeniné Szabó Szilvia szolgáltatott.

– Nemrégiben a szervezőktől érkezett egy kérdés, miszerint lenne-e kedvünk egy reggeli ébresztéshez a város felett. Nagyon meglepődtünk, hiszen ilyen felkérést nem kapunk mindennap, de természetesen örömmel mondtunk igent a megkeresésre – ismertette Kardosné Bánhidi Éva, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

(Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Az igazgató kiemelte, először nem gondolták, hogy hallatszódni fog a muzsika, azonban mikor fél kilenckor megérkezett a ballon, fedélzetén a csipetnyi csapattal, a négyszáz méteres távolságból is tisztán hallhatták a szólamokat a járó-kelők.

Debreczeni Örs a művészeti iskola rézfúvós tanára elmondta, 1600 méter magasságig emelkedtek, majd a város fölé érve 400 méterre ereszkedtek. A kosárban harsonán, tubán, kürtön, bariton kürtön és trombitán játszók foglaltak helyet.

– Új és remek élmény volt mindannyiunk számára a repülés, egészen más szemszögből ismerhettük meg Orosházát. A hőlégballon kosarából nem okozott nehézséget zenélni, biztos volt a talaj a lábunk alatt – fogalmazott a rézfúvós tanár.

A programon szeptember ötödike és nyolcadika között vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvényről ide kattintva olvashat részletesen.

(Kiemelt kép: Rosta Tibor/MTI)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.