- hirdetés -

Három új kutyaürülék gyűjtőt helyeztek el az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai szerte a városban.

A felelős állattartáshoz hozzátartozik, hogy a gazdák összeszedik kutyájuk után az ürüléket és nem hagyják az utcán. De hova tegyük? – merül fel a kérdés. A gazda ilyenkor vagy hazaviszi a piszkot, vagy kidobja a rendes kukába, de sok esetben előfordul, hogy otthagyja.

Az országban egyre több településen találhatók már kimondottan erre a célra fenntartott gyűjtőedények, köztük az orosházi kutyafuttatónál is. Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy ezen felül három újabb kutyaürülék tartót helyeznek ki szerte a városban.

A speciális tároló zárható (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Orosházán szép számmal élnek kutyatartók, akik leginkább a városban található nagyobb füves területen szeretik sétáltatni kedvenceiket. A gazdák igényeit figyelembe véve, őket megkérdezve született meg a döntés, hogy hova helyezzük el a tartókat: a Kazinczy közben, az Árpád-kertben, valamint a Máltai Játszótér mellett – tájékoztatott a vezérigazgató.

A speciális fém tárolókat egyenként alig több mint hatvanezer forintba kerültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.