- hirdetés -

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Csanádapáca Önkormányzata a már hagyománnyá vált Kakasfesztivált augusztus elején. A rendezvényen a helybéliek mellett a megyéből és az ország más részéből is érkeztek vendégek.

Városunkat többek közt a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Szervezete képviselte. A zenekarok fellépése, a különböző kiállítások mellett természetesen a versenyek jelentették a kihívást a jelenlevők számára.

Volt ott pogácsa,- pálinka,- savanyúságkészítő verseny, a gyerekeknek rajzverseny. A legnagyobb várakozás a kakaspörkölt főző versenyt előzte meg. 32 csapat nevezett ebbe a jeles vetélkedőbe. A határőr nyugdíjasokat a Dr. Faludi János és felesége és Pusztai Mihály és felesége összeállítású csapat képviselte.

Munkában a csapat

A kakaspörkölt mellé az orosházi főző mesterek nagyon finom juhtúrós sztrapacskát készítettek és uborkasalátával tálalták. A bográcsból minden elfogyott az utolsó morzsáig, így a későn érkezett vendégek már nem részesültek belőle. Szerencsére a zsűri időben elvitte a minősítendő mennyiséget, így nyugodtan végezhette a munkáját.

A határőr nyugdíjasok csapata az előkelő 3. helyezést szerezte meg, így Pusztai Mihály átvehette az érte járó oklevelet és serleget. A résztvevők egyöntetű véleménye, hogy a nagy meleg ellenére remek napot tölthettek Apácán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.