- hirdetés -

A Polgármesteri Hivatal előtt vették át augusztus 17-én új gépkocsijuk kulcsait az Orosházi Polgárőrség önkéntesei. Céljuk továbbra is a város biztonságának és rendezvényeinek megfelelő biztosítása.

Hosszú évek óta ügyel az Orosházi Polgárőr Egyesület a város biztonságára, a szervezet tagjainak munkáját egy hónappal ezelőtt az Újkígyóson rendezett 2019-es Polgárőr Napon is elismerték. Augusztus 17-én a Polgármesteri Hivatal előtt gyűltek össze, ahol egy új, Suzuki Vitara típusú gépjárművet vettek át.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntette a polgárőrség képviselőit, megköszönve munkájukat és elhivatottságukat. Mint mondta, biztonságérzetet jelent a városnak a polgárőrség munkája, hiszen a szervezet önkéntesei szabadidejüket sem kímélve fáradoznak azon, hogy Orosházán még jobb legyen a közbiztonság.

Dávid Zoltán polgármester megköszönte a polgárőrök munkáját és elhivatottságát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Örülök annak, hogy a rendőrség, a polgárőrség és a mezőőrség ilyen jól együtt tudnak működni Orosházán. Úgy gondolom, az egész város nevében mondhatom, hogy köszönöm önfeláldozó munkájukat és elhivatottságukat. Remélem, az új gépkocsi is hatékonyan tudja segíteni tevékenységüket – mondta a polgármester.

Dávid Zoltán köszöntőjét követően a jármű kulcsait is átadta Jedlinszki Bélának, az Orosházi Polgárőr Egyesület elnökének. A polgárőrség képviselői elmondták, az új, nagyobb és kényelmesebb autóval olyan helyszínekre is eljuthatnak, ahova korábban nem volt lehetőségük. A gépjárművet saját költségből, valamint az önkormányzat, a Megyei Polgárőr Szövetség és a szervezetet segítő vállalkozók támogatásával finanszírozták.

Az új autóval olyan helyre is eljuthatnak, ahova korábban nem volt lehetőségük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az előző gépkocsink már nagyon öreg volt, hiszen 18 éve használtuk. Nagyon örülünk az új autónak, hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult – mondta Jedlinszki Béla. Hozzátette, a munka nem áll meg, továbbra is minden erejükkel a város közbiztonságára és rendezvényeinek biztosítására törekednek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.