- hirdetés -

Augusztus 9-én lejátszott első mérkőzésüket követően ismét pályára lépett egymás ellen az Orosházi FKSE-Linamar és a Politechnika Temesvár kézilabdacsapata.

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 70 néző.
Vezette: Nagy, Túróczy.
Orosháza:

Majdán – Pásztor M., Slavuljica 2, Bella 2, Mrsulja 6, Döme 3, Németh L. 2 (1). Cserék: Busa, Herjeczki (kapusok), Ambrus 2, Lele 2 (1), Kancel, Kiss A. 1, Zubai 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
A Temesvár legjobb góldobója: Pribanic 6.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Két gyors orosházi góllal kezdődött a mérkőzés, amit azonban gyorsan meg is fordítottak a vendégek. Ezt követően az első félidőben végig hol az egyik, hol a másik együttes vezetett egy-egy találattal. Meggyűlt a baja az orosháziaknak a korábban a Szegedet is erősítő Antonio Pribaniccsal, így az első félidőre kétgólós előnnyel, 12-14-es állásnál a temesvári csapat vonulhatott.

A második játékrészben a 44. percben sikerült újra kiegyenlítenie az Orosházának (17-17), ezt követően Ambrus József révén már a hazaiaknál volt az előny. A második félidőben nem sok gól esett, volt olyan periódus, ahol 9 percig egyik fél sem ért el találatot. Az 57. percben ugyan fordítottak a vendégek, de Lele büntetőjével az orosháziaknak sikerült döntetlenre menteniük a találkozót.

– A második találkozó még keményebb volt, mint az előző, mivel a tegnapi meccs után fáradtabbak voltak a csapatok. Elégedett vagyok az együttesemmel, mert mindenki 100 százalékon teljesített – nyilatkozta a klub honlapjának Ratko Djurkovic edző.

Az OFKSE így a pénteken elért 26-26-os eredményt követően ezúttal 21-21-es döntetlennel zárta a Temesvárral közös felkészülését. A legeredményesebb hazai játékosnak ezúttal a nyáron szerződtetett Igor Mrsulja bizonyult, aki hat góllal vette ki a részét a mérkőzésből. A hazaiaknál azok a játékosok is szerephez jutottak, akik korábban keveset játszottak, így kapott egy félidőt Bella Csaba és Majdán Márk is.

A munka továbbra sem áll meg, hamarosan idegenbeli felkészülési mérkőzésekre utaznak az orosházi játékosok. Augusztus 14-én a szintén élvonalbeli Egerben, augusztus 16-án pedig a tavaly még élvonalbeli Vecsésen lépnek játszanak, melyet egy Tuzlában (Bosznia-Hercegovina) lejátszott felkészülési torna követ augusztus 22-23. között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.