- hirdetés -

A Retroplusz Kft. vásárolta meg a Könd utcában, a piaccal szemben fekvő ingatlanokat. A bontási munkálatok már megtörténtek, jelenleg a tervezés és az engedélyeztetés zajlik. A cég reméli, az eljárások befejezése után egy évvel már megnyithatnak az új üzletek.

Többeket foglalkoztatott Orosházán a kérdés: mi épül majd a piaccal szemben? A területen az elmúlt hetekben látványos tereprendezési munkálatok zajlottak, melyet a terület új tulajdonosa, a Retroplusz Kft rendelt el. Vékony Bálint, a cég ügyvezető tulajdonosa elmondta, a beruházás célja egy üzletház építése, mely várhatóan 5-6 helyiségre lesz elosztva.

– Alapvetően a cégünk szoftverfejlesztéssel foglalkozik, de úgy döntöttünk, belevágunk egy építőipari beruházásba. Ennek fényében a Könd utcában négy telket vásároltunk meg a piaccal szembeni részen, ahol eddig a bontás zajlott. Jelenleg a tervezés és az engedélyeztetés fázisában járunk, idén már szeretnénk megtalálni a kivitelezőket minden részfeladatra – ismertette a részleteket Vékony Bálint.

Dávid Zoltán polgármester és Vékony Bálint nézik át a kivitelezés terveit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Magát az épületet az ingatlanon belül nagyjából 900-1000 négyzetméternyi területre tervezik, mely köré a szükséges parkolókat is kialakítanák. Az üzlethelyiségek hasznosítását bérbeadással tervezik.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is a helyszínen kapott tájékoztatást a terület tulajdonosától és támogatásáról biztosította a Retroplusz Kft.-t.
– Örömmel tölt el, hogy egy színvonalas üzletház épül a város központjában, amely az én és a befektető reményei szerint megelégedéssel tölti el az orosháziakat – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.