- hirdetés -

Azok, akik nem jelentkeztek vagy nem nyertek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem az idei felvételi eljárásban, a mai naptól nyújthatnak be jelentkezést pótfelvételi keretében.

Ha sikeres pótfelvételivel jut be egy felsőoktatási intézménybe a felvételiző, akkor szeptembertől már ő is megkezdheti tanulmányait. A pótfelvételi esetében mindössze egy egyetem egyetlen képzését lehet megjelölni, ezért fontos a megfelelő tájékozódás. Érdemes átnézni a július 24-én kihirdetett ponthatárokat, ennek függvényében ajánlatos beadni a jelentkezést pótfelvételire.

Fontos, hogy nem minden intézmény minden képzésére lehet jelentkezni, ezzel kapcsolatban a kiszemelt egyetem vagy főiskola honlapján, illetve az e-felvételiben célszerű informálódni. A pótfelvételi eljárás nem sokban különbözik az általános felvételi eljárástól. Ebben az esetben is online lehet jelentkezést benyújtani az e-felvételi rendszerben.

Azok számára, akik az általános felvételi eljárás során nem nyertek felvételt a 2019/2020-as tanévre, ajánlatos fontolóra venni a pótfelvételi nyújtotta lehetőséget. A 2020-as eljárásban minden felsőoktatási intézménybe jelentkezőnek rendelkeznie kell egy emelt érettségivel és egy középfokú komplex nyelvvizsgával, ez pedig sokak számára lelassíthatja a továbbtanulást.

Az orosházi székhelyű Kodolányi János Egyetem egyes képzéseire is lehet pótfelvételi keretében jelentkezni, akár az üzemmérnök-informatikus szakra is, amely a legújabb akkreditált képzése az intézménynek. A pótfelvételi keretében egészen augusztus 7-ig lehet jelentkezni, eredményeket augusztus 26-án közöl az Oktatási Hivatal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.