- hirdetés -

Nyáron, szárazság idején nemcsak szervezetünk, hanem növényeink is kívánják a hűsítő, bőséges folyadékot. Azonban, nem mindegy, hogy mikor és hogyan jutnak vízhez a kertünkben növekedő virágok.

Minden kertészkedő szeretné, hogy kertje szép és zöld legyen az év legszárazabb hónapjaiban is, ennek érdekében a kellő vízpótlásról folyamatosan gondoskodni kell. Itt azonban felmerülhet a kérdés, hogy mikor és hogyan érdemes öntöznünk növényeinket.

Az öntözés lehetőleg a kora reggeli órákban történjen (Fotó: Rosta Tibor)

– Attól függ, milyen fajta és korú növényről van szó. A frissen ültetett növényeket mindenképpen heti minimum négy-öt alkalommal meg kell öntözni, amit az ősz közeledtével ritkíthatunk – ismertette Stadler Erik, az orosházi Korall Kertészet tulajdonosa, hozzátéve: az öntözés, ha van rá lehetőség a kora reggeli órákban történjen.

Hangsúlyozta, hogy a növényeket minden esetben a tövüknél öntözzük.
– Az örökzöldek esetében heti egy alkalommal a lombozatot is frissíthetjük. Mindegy milyen eszközzel öntözünk, azonban ügyeljünk arra, hogy a növények gyökerétől a földet ne veressük ki – hívta fel a figyelmet a kertész. Mint mondta, napi egy alkalom megfelelő mennyiségű víz elegendő a növényeknek.

Mit tegyünk a gyepszőnyeggel?

Stadler Erik kitért rá, hogy a gyepet heti egy alkalommal nyírjuk.
– Amennyiben rendelkezésre áll öntözőberendezés, célszerű úgy beállítani, hogy az heti 50 miliméter esőnek megfelelő vízmennyiséget juttasson ki – tájékoztatott.

Zárásként kiemelte: műtrágyázni csak megfelelő minőségű műtrágyával érdemes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.